Орест Сарматський

Закупівельні ціни на свинину втратили ще 3% (Агроновини)

шинка

Свинина в закупівлі продовжує дешевшати. Так, середня позначка цього тижня понизилася до 43 грн/кг, втративши 3%.

Про це свідчать результати щотижневого моніторингу цін на свиней забійних кондицій, повідомляє Асоціація свинарів України.

- Протягом другого тижня липня живець свиней реалізували по 41,5-44 грн/кг: у ході попередніх торгів свинарі «розписали» товарні партії на 1-2 грн дешевше ніж тижнем раніше. Підтримкою середньої ціни закупівлі слугують дещо вищі ціни на свинину в курортних регіонах. Зокрема, на Одещині тварин забійних кондицій продають по 44,5-45 грн/кг, — йдеться у повідомленні.

Представники переробної галузі не виключають подальшого «просідання» діапазону закупівельних цін. За результатами опитування учасників Асоціації «М'ясної галузі» мінімальна цінова позначка наступного тижня може опуститися нижче 41 грн/кг, а більшість операторів планує закуповувати живець не дорожче 43 грн/кг. З іншого боку, млявість літньої торгівлі незабаром може збалансувати обмеженість пропозиції живця через повільніший приріст тварин у літню пору.

Темпи проведення жнив майже на 20% вище минулорічних

Третій тиждень в Україні тривають жнива. Обмолочено понад 4 млн га ранніх зернових і зернобобових культур та ріпаку, що становить близько 40% від загальної прогнозованої площі збору цих культур.

Про це йдеться у повідомленні асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ).

Наразі обмолочено більше ніж 60% від запланованих площ (3261 тис. га) у степовій, 18% (556 тис. га) лісостеповій зонах та лише 6% (75,8 тис.га) на Поліссі.

- Незважаючи на те, що у поточному році збиральні роботи розпочалися на тиждень пізніше, ніж у минулому, їх темпи вищі +19% або 618 тис. га. Пришвидшення жнив відбулось завдяки збільшенню забезпечення збиральною технікою і, відповідно, зменшення навантаження на один комбайн площ до збирання, — вважають в УКАБ.

жнива
жнива

Експерти УКАБ зазначають, що аномальна спека у червні зумовила передчасне дозрівання озимих і ярих зернових культур. Це пришвидшило процеси формування та зумовило подекуди недостатнє виповнення зерна (зниження маси 1000 зернин). Відповідно, можливе погіршення якості отриманого врожаю.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео