Віра Олександрович

Завдяки землі на Тернопільщині отримали на 20 млн грн більше, ніж торік

Земля

Власники землі на Тернопільщині вже перерахували територіальним громадам понад 381 млн грн. Причому додаткові надходження склали більш як 20 млн грн.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Тернопільській області

- У cічні-листопаді 2021 року платники податків спрямували до місцевих бюджетів Тернопільщини майже 381,1 млн грн плати за землю, - уточнюють у податковій. - Це перевищило очікувані надходження на 7%. Відтак територіальні громади додатково отримали 25,5 млн грн. 

Зауважимо, майже 78% сплати цього платежу – внесок юридичних осіб. Адже вони перерахували з початку року близько 295,3 млн грн плати за землю, що на 8% більше, ніж очікували. Тож додаткові надходження склали 20,5 млн грн.

- Фізособи поповнили скарбниці місцевих громад, сплативши 85,8 млн грн земельної плати, - додають у податковій. - Порівняно з аналогічним періодом торік приріст платежу склав 7,1 млн грн.

Принагідно у податковій нагадали: платниками земельного податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі, а об’єктами оподаткування – ділянки, які перебувають у власності або користуванні, та земельні частки (паї), що є власністю. Власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео