Ростислав Фук

На Тернопільщині судитимуть жительку Запоріжжя, яка причетна до вивезення українських дітей до росії

Підозрюваній загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років

Тернопільські прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно жительки Запорізької області за фактом колабораційної діяльності. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що обвинувачена у липні 2022 року, перебуваючи на тимчасово окупованій території смт Кам’янка Пологівського району Запорізької області погодилася співпрацювати з окупаційною адміністрацією рф. Жінка добровільно обійняла посаду так званого начальника відділу з питань соціального захисту населення «Куйбишевської військово-громадянської адміністрації» і працює там до цього часу.

На псевдопосаді вона надає безпосередню допомогу окупантам та представникам держави-агресора, реалізовуючи політику російської федерації в галузі соціального забезпечення громадян на тимчасово окупованій території України.

Обвинувачена вирішує питання в інтересах країни-агресора щодо незаконного встановлення опіки і піклування над українськими дітьми, для їх подальшого вивезення у рф і зміни громадянства. Жінка підшуковує, спонукає та залучає до співпраці з окупаційною владою місцевих жителів, проводить оформлення та видачу російської соціальної допомоги мешканцям окупованих територій Запорізької області.

Підозрюваній інкримінують частину 5 статті 111-1 Кримінального кодексу України. Їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Управлінням СБУ в Тернопільській області. 

Читайте також: У Тернополі заочно засудили жителя Луганщини, який перейшов на бік ворога 

Підозрюваній загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років

Фото СБУ та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео