Орест Сарматський

Збудували бібліотеку з тваринами та садом (Агроновини)

1501 (Copy)

Гібридна ферма відкрилась у В’єтнамі. Поруч з безліччю книжок живуть різні птахи, в озері плавають риби та розміщений фруктовий сад.

Про це повідомляє Територія на своїй сторінці у Facebook.

Бібліотека називається VAC Library, що є абревіатурою від саду, озера, клітки. На фермі живуть півні, курчата й інші птахи, є озеро з рибами та сад з фруктовими деревами. Звичайно, у ній знаходяться тисячі книжок і комфортні місця для читання на свіжому повітрі.

Закупівельні ціни на молоко у січні дещо знизилися

1502 (Copy)
1502 (Copy)

У січні відбулося незначне зниження закупівельних цін на молоко. Це пояснюється млявою експортною торгівлю.

Про це повідомляють аналітики Асоціації виробників молока.

Як наслідок середня ціна на молоко екстра ґатунку у січні склала 10,11 грн/кг, що на 4 коп. нижче ціни грудня. Вищий ґатунок коштував 9,65 грн, що на 5 коп. дешевше попереднього місяця, а перший ґатунок коштував 9,25 грн (+5 коп).

Проте, виходячи зі світових тенденцій, швидше всього, найближчим часом ціни стабілізуються. Перші лютневі торги GDT показали зростання Індексу цін на молочні продукти на 6,7%. Це вже п’яте зростання поспіль.

Основними ціноутворюючими факторами наразі виступають скорочення темпів виробництва молока у світі та розпродаж інтервеційних запасів СЗМ. Навіть рекордні показники виробництва молока в Новій Зеландії не стримують росту цін.

Запаси молочних товарів на складах, сформовані в січні та укріплення гривні призводить до того, що в першій половині лютого ціновий сценарій на українському ринку молока розвивається дещо в пониженому тренді. Стабілізації ціни варто очікувати ближче до кінця лютого.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео