Ростислав Фук

Жителька Тернопільщини втратила 38 тис. грн через «коханого», з яким познайомилася у соцмережах

Віртуальне знайомство тривало майже рік

До бережанських правоохоронців звернулася жінка і розповіла про те, що чоловік, з яким вона познайомилася в соціальній мережі, заволодів її грошима . про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Зі слів заявниці, віртуальне знайомство тривало майже рік. Шахрай розповів, що сам родом зі США, також повідомив, що працює за контрактом на закритому об’єкті  в Сирії.

Гроші згодом попросив, аби мати змогу приїхати до неї на зустріч, розповідав, що наразі не може вивести власні кошти з рахунку саме в країні, де працює. Жінка повірила, що він одразу віддасть їй готівку при зустрічі і  через банк перерахувала понад 38 тисяч гривень. На цьому листування завершилося. Після цього вона збагнула, що потрапила у шахрайську пастку і звернулася до поліції.

Відомості за фактом шахрайства внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 Кримінального кодексу України. Слідчі встановлюють усі обставини.

Поліцейські застерігають краян від необдуманих вчинків, особливо, коли справа стосується грошей.  Не вступайте в довірливу розмову, переписку з невідомими особами в мережі. Ігноруйте зайві запити на переписку від незнайомців та у жодному разі не перераховуйте їм гроші, – йдеться в повідомленні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео