Ростислав Фук

Жителя Тернопільщини підозрюють у переправленні через кордон ухилянтів (фото)

Поліцейські кажуть, свої «послуги» фігурант оцінив від 5 до 6 тисяч євро з кожного

Чернівецькі правоохоронці спільно з прикордонниками викрили 50-річного жителя Тернопільщини в організації незаконного переправлення через державний кордон групи чоловіків віком від 20 до 45 років. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Чернівецької області.

Так, перед лінією розмежування державного кордону України і Республіки Румунія у селі Чудей прикордонний загін затримав п'ятьох чоловіків, які мали намір незаконно перетнути державний кордон.

Організатора нелегального бізнесу правоохоронці затримали на виїзді з території Чернівецької області у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особовою) Кримінального процесуального кодексу України. Свої «послуги» фігурант оцінив від 5 до 6 тисяч євро з кожного, – йдеться в повідомленні.

Наразі правоохоронці повідомили фігуранту про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.  

За клопотанням слідчих суд обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Відповідно до чинного законодавства, йому загрожує позбавлення волі до дев’яти років та конфіскація майна.

Процесуальне керівництво здійснює Чернівецька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону. 

Триває досудове розслідування.

Фото поліції Чернівецької області

Вибір читачів за тиждень

Відео