Ростислав Фук

Жителю Тернопільщини загрожує до чотирьох років тюрми за пропозицію хабаря поліцейським

Чоловіка зупинили за порушення правил дорожнього руху

На лінію «102» надійшла інформація від бучацького патрульного про те, що водій автомобіля ВАЗ надав хабаря за непритягнення його до адміністративної відповідальності за керування в нетверезому стані. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

На місці події слідчо-оперативна група задокументувала факт пропозиції хабаря від 49-річного жителя села Пилява Чортківського району. З’ясувалося, чоловіка зупинили в селі, де він мешкає, за порушення правил дорожнього руху. Під час спілкування поліцейські помітили, що він нетверезий. Тестування на стан алкогольного сп’яніння водій відмовився проходити, натомість кинув до службового автомобіля поліцейських дві тисячі гривень.

Відомості за даним фактом внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до чотирьох років позбавлення волі. Чоловік також нестиме відповідальність за статтею 130 (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння) КУпАП.

Читайте також: У Тернополі притягнули до відповідальності водія, який грубо порушив правила

Фото стокове

Вибір читачів за тиждень

Відео