Віра Олександрович

Жителі сіл Чернихів, Кобзарівка, Курівці, Городище і Малашівці – у черзі за «карткою тернополянина»  

Відразу 5 пунктів про надання згоди на добровільне приєднання до Тернопільської міської територіальної громади селам Зборівського району планують розглянути першими на початку засіданні міської ради у п’ятницю, 5 жовтня.

Нагадаємо, розпорядження про скликання 28 сесії підписав міський голова Сергій Надал. В орієнтовному порядку денному наразі – 168 пунктів. Традиційно більшість із них – земельні: про вилучення і надання ділянок, про надання дозволів на розроблення проектів відведення землі, про затвердження проектів відведення земельних ділянок тощо. І загальне число проектів, як і зазвичай, може суттєво зрости.

Депутати9
Депутати9

Отже, вже о 9:00 депутати, які зберуться у залі засідань на вул. Листопадовій, нарешті дадуть старт утворенню  Тернопільської міської територіальної громади (про проблему, що виникла навколо Тернополя і стримувала хід децентралізації, «Терен» докладно писав ТУТ, ТУТ і ТУТ прим.).

Голосування, швидше за все, буде позитивним, адже це не секрет – місто втрачало чимало коштів через те, що не включилося у процес реформи. Більше того, на тлі об’єднавчих процесів в області – а наш край весь час перебуває серед лідерів за кількістю створених громад – Тернопіль досі виглядав дуже сумно.

Президія2
Президія2

Тож після схвалення проекту рішення «Про добровільне приєднання до територіальної громади міста обласного значення» жителі сіл Чернихів, Кобзарівка, Курівці, Городище і Малашівці зможуть уже вважати себе повноцінними представниками Тернопільської міської територіальної громади. Відповідно, вони користуватимуться й усіма пільгами, які мають зараз містяни. Навіть соціальну «картку тернополянина» зможуть оформити (про це читайте ТУТ прим.).

Серед цікавих проектів, які запропонують розглянути депутатам: - про внесення змін до рішення «Про бюджет Тернополя на 2018 рік»; - про внесення змін до рішення міської ради від 16.06.2016 року №7/9/6 «Про затвердження положення «Про громадський бюджет Тернопільської міської ради»; - про затвердження Положення про комплексну систему відеоспостереження Тернополя; - про внесення змін до рішення «Про затвердження Положень, які є невід’ємною частиною Статуту територіальної громади Тернополя» тощо.

Бесага
Бесага

Втім, найбільш резонансним і значимим для міста безперечно стане питання, автором якого є головний архітектор Тернополя Василь Бесага: «Про затвердження проектної документації «Тернопіль. Розробка-коригування планів червоних ліній магістральних і житлових вулиць міста». На жаль, не всі тернополяни розуміють, що саме від «дрібниць», які «заховають» у цьому документів залежатиме надалі вигляд нашого міста.

До речі, серед зареєстрованих на сайті міської ради проектів рішень є чимало цікавих. Проте не всі вони потрапили в орієнтовний порядок денний (читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ прим.).

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео