Віра Олександрович

Жителі Тернопільщини вже відчули користь «плодів цивілізації»

Звіт

Бізнесмени на Тернопільщині – люди сучасні, тому активно звітують електронкою. І такі підприємці працюють не лише у Тернополі, а й в районах.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Суб’єкти підприємницької діяльності з нашого краю торік активно подавали звітність до органів податкової служби в електронному вигляді, - уточнюють у податковій. - Так, упродовж 2019 року загальна кількість поданих декларацій склала 555 131 документ. При цьому 80% із них надіслали засобами телекомунікаційного зв’язку, а це – аж 442 419 звітів.

Переважно електронкою звітували платники податків із Тернополя і Тернопільського району. Від них до податкової надійшло 180 249 і 41 780 декларацій, відповідно.

- Активно надсилають податкову звітність засобами телекомунікаційного зв’язку і на Теребовлянщині (20 461), Бучаччині (18 765), Гусятинщині (17 582) та Збаражчині (17 582), - пояснюють у податковій. - Переважна більшість суб’єктів підприємництва Борщівського і Підгаєцького районів теж звітують електронкою. Вони надіслали до податкової служби області 16 265 і 15 553 звіти, відповідно.

Нагадаємо, У Податковому кодексі передбачили 3 способи подання звітності до податкових органів: особисто або уповноваженою на це особою; поштою із повідомленням про вручення та із описом вкладення; засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео