Віра Олександрович

Жителів Тернопільщини заради мистецтва змусять бігати за курми і барабанити

68311856_2555840294702378_931827372871647232_n

Митці з України, Німеччини та Словаччини проведуть для жителів Тернопільщини низку занять із різних творчих практик – паперопластики, абстрактного живопису, експериментальної графіки і саундарту.

Долучитися до такого експерименту та отримати незабутні враження від спілкування з талановитими митцями можна буде у Мистецькій резиденції ім. Назарія Войтовича, що діє на Збаражчині, у с. Травневе (вул. Дружби, 70А). На майстер-класи запрошують усіх від 6 років і до віку, поки є бажання щось творити.

Нагадаємо, Мистецьку резиденцію ім. Назарія Войтовича засновано Congress of Сultural Activists (Конгрес Активістів Культури ГО «Конгрес Активістів Культури») і ГО «Родина Героїв «Небесної Сотні» у 2017 році. У співпраці із міжнародними організаціями у 2019-му там започаткували обмінні програми для молодих митців.

Зокрема, о 16:30 у суботу, 10 серпня, разом із киянкою Євгенією Антоновою усі охочі будуть створювати абстрактний живопис за допомогою емалі, акрилу і силікону, кажуть організатори. – Учасники заняття будуть насолоджуватися кольором і споглядатимуть його рух.

Наступного дня, 11 серпня, о тій же годині разом із Даніель Дор із Мюнхена запропонує поекспериментувати зі звуками. Їх можна буде видобути і записати на задньому дворі, доганяючи курей і барабанячи на усіляких предметах. Згодом усе це учасникам допоможуть звести у музичний техно-трек.

Травневські особливі пейзажі у глині плануємо створювати о 16:30 у суботу, 17 серпня, з Ренатою Пінтеровою зі Стурово, додають організатори. – Натомість о тій же годині у неділю учасники майстер-класу разом із Семюєлем Велебни з Кошице відтворять Травневе у паперопластиці.

Більше інформації про цей захід можна знайти ТУТ.

До слова, Міжнародна програма мистецьких програм резиденцій для молодих митців – це проект, заснований на базі Мистецької резиденції ім. Назарія Войтовича (NVAIR). Він покликаний розвивати мережу міжнародного партнерства інституцій задля розвитку можливостей для українських митців отримувати досвід роботи у міжнародних проектах і формування позитивного іміджу українського мистецтва та України в цілому за кордоном. Проект реалізують у партнерстві із KAIR (Koshice) і SCHAFHOF (Freizing, Munich).

Фото надане представниками Мистецької резиденції ім. Назарія Войтовича

Вибір читачів за тиждень

Відео