Змінено правила вступу у виші на 2019 рік

1

З наступного року тернопільських випускників можуть чекати нові правила вступу у вищі навчальні заклади. Так, МОН винесло на розгляд нові правила, які запропонувало до громадського обговорення.

Одним із них є подання у виші сертифікатів ЗНО за 2018 та 2019 рік, а також і за 2017 (окрім балів з іноземних мов). Ще висунули питання про скорочення вступної кампанії, яка за підрахунками може зменшитися на 3 дні у порівняні з 2018 роком, пише Радіо Свобода.

Творчі конкурси пропонують перенести на 16 березня – 15 травня. Проте, зробити додаткову сесію (1-22 липня), але тільки для контрактних місць. Вступники на «Освіту/Педагогіку» та «Охорону здоров’я», підписавши контракт про відпрацювання у сільській місцевості не менше, ніж 3 роки, зможуть зараховуватися на навчання позачергово.

Планується поставити мінімальний бал 150 на перший і другий обов’язковий предмет з таких спеціальностей: право, публічне управління та адміністрування та міжнародні відносини, Крім того, поставити такий бал на другий і третій конкурсний предмет з курсу «Фармація, промислова фармація».

Буде розширено застосування сертифікатів ЗНО з математики та фізики. Збільшать і перелік спеціальностей при вступі на магістратуру.

Більш детальний список оновлень, ви можете розглянути ТУТ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео