Олег Снітовський

Знаний в Україні аграрій став на Тернопільщині «Людиною року-2018»

Заставка (Copy)

Днями у Тернополі відбулася урочиста церемонія нагородження лауреатів престижного конкурсу «Людина року-2018».

Напередодні назвали 11 лауреатів конкурсу. Урочисту церемонію, яку благословили архієпископ та митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій (Семенюк) та архієпископ Тернопільський і Кременецький ПЦУ Нестор, відкрив голова оргкомітету конкурсу, голова правління ПАТ «Тернопільгаз» Олег Караванський.

01 (Copy)
01 (Copy)

Серед цьогорічних лауреатів і заслужений працівник сільського господарства України, керівник приватного підприємства «Аргон», що в Тернопільському районі, Юрій Березовський.

Щиро привітав свого колегу-аграрія  під час урочистої події генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Андрій Баран. Зокрема, він відзначив, що інтереси Юрія Березовського, як вдумливого й ефективного господарника, дуже багатогранні. Господарство, яке він очолює – одне із найуспішніших в Тернопільській області.

02 (Copy)
02 (Copy)

– В обробітку не одна тисяча гектарів землі, яку йому віддали в оренду пайовики, потужна тваринницька галузь. Юрій Романович активно розвиває свинарство, розводить овець, гусей. Має сучасний машинно-тракторний парк, сервісний центр, власну метеостанцію та міні-хлібопекарню. «Агрон» – господарство, яке серед небагатьох в області, використовує технологію точного землеробства. Саме тут техніка обладнана картами родючості та спеціальними датчиками для диференційованого внесення добрив, що навіть за кордоном подібне не кожен фермер позволить собі це мати. А ще в господарстві є величезна та найкраща на Тернопільщині пасіка. Крім традиційних вуликів,  тут облаштовано навіть спеціальні лікувальні будиночки, де люди оздоровлюються на основі благотворного впливу бджіл. Дай Боже, щоб Україна мала  побільше таких аграріїв, які своєю працею зміцнюють її економічну могутність та примножують добробут людей, – зазначив Андрій Баран.

03 (Copy)
03 (Copy)

Також, присутні у залі із хвилюванням переглянули невеличкий відеофільм про життя і сільськогосподарську діяльність Юрія Березовського. У цій стрічці пан Юрій згадує окремі  віхи свого життя, ділиться роздумами про хліборобську працю.

– Мама моя хотіла, щоб я був або священиком, або вчителем. Але я твердо сказав, що хочу вчитися на агронома. А починав господарювати у 23 роки. Тоді був наймолодшим фермером в Україні. Продав автомобіль, відеомагнітофон і купив трактор, обприскувач, культиватор. Не просто було, молода сім’я… Але завжди  знав, що людина має після себе залишити якийсь добрий слід. Кілька років тому потрапив у страшну автоаварію. Був на грані життя і смерті… Лежав у лікарні, днями дивився у білу стелю.

04 (Copy)
04 (Copy)

Мав час багато що переосмислити, проаналізувати свої поступки, дії. Мене тішило, що до мене приходило дуже багато людей, підтримували, молилися за мене. Тоді й зрозумів, що потрібен людям, що ти робиш щось таке, що важливе іншим. Правду кажуть, що люди, які вміють мріяти, вони щасливі. Поле, комбайн, колоски, бункер, повен зерна, все це снилося, я лежав у лікарняному ліжку і про це все думав, як я повернуся у село, на рідні поля, до своєї родини. 

05 (Copy)
05 (Copy)

Дійсно, людина,як вміє мріяти, вона щаслива. Це я відчуваю, бо то велике щастя, коли твої мрії збуваються, коли народжуються нові мрії і ти робиш все, щоб вони здійснилися, – розповів директор приватного підприємства «Агрон» Юрій Березовський.

06 (Copy)
06 (Copy)

Після вручення пам’ятних дипломів та оригінальних статуеток «Ніка», Юрію Романовичу Березовському та усім лауреатам конкурсу «Людина року-2018» у залі прозвучало багатоголосе «Многая і благая літа!»

Фото: Ярослав Стареправо

Вибір читачів за тиждень

Відео