Тернополян кличуть на велопробіг для допомоги пораненим бійцям АТО

Щоб зібрати кошти для поранених військовослужбовців, бійці АТО та громадські активісти проїдуть 2000 кілометрів за 40 днів у рамках акції «Захід-Схід».

Велопробіг через всю Україну стартував 16 липня з міста Чоп, кінцевий пункт - місто Мелове на Луганщині. Туди  велосипедисти планують дістатися 24 серпня. До Тернополя велоколона прибуде 25-26 липня. За словами організаторів, усього під час маршруту завдовжки 2000 кілометрів має бути 40 зупинок у східних і західних містах України.

«Організовуємо пробіг для того, щоб зібрати кошти для поранених військовослужбовців, а ще — для привернення уваги громадськості до проблем військових, поранених, сімей загиблих, людей з обмеженими можливостями, - каже демобілізований боєць батальйону «Київ» Костянтин Самчук, відомий мандрівник, альпініст, спортсмен. - Цей пробіг дуже символічний — як знак єднання Сходу і Заходу країни. Ми хочемо показати, що у нас немає москалів і бандерівців, а заодно розвідати красиві ландшафти».

Щодня велосипедисти у середньому долатимуть 50 кілометрів. До велопробігу можуть долучатися люди з обмеженими можливостями: для них приготували спеціальні три- та чотириколісні велосипеди.

Приєднатися до акції може кожен як на весь маршрут, так і на будь-який зручний для нього відрізок. Кількість учасників не обмежена. Дізнатися повний маршрут велопробігу можна на сторінці спільноти «Благодійний велопробіг Захід-Схід» у мережі Фейсбук. Також для реєстрації у велопробігу  можна подати заявку на електронну скриньку veloprobeg.ukr@gmail.com

 

Вибір читачів за тиждень

Відео