У Тернополі облаштували нову зупинку (фото)

На вулиці Шептицького, поряд із новим ринком, вже встановили нову зупинку громадського транспорту. Тут зупиняються маршрутки №5 і №7.

– Сьомий маршрут автобуса курсуватиме зі Східного масиву проспектом Степана Бандери, через центр по вулиці Острозького, далі на Шептицького, з Шептицького аж до села Петрики. Там є спеціально облаштований розворотний майданчик для цього маршруту, він розвертається і повертається назад сюди по Шептицького з правим поворотом, до зупинки ринок, і далі по маршруту: Рогатка, Острозького, Гоголя, біля Політехнічного інституту далі, на Степана Бандери і по маршруту, – розповідає начальник управління транспорту і зв’язку Тернопільської міськради Ігор Мединський.

Планується, що на новій зупинці пасажирів братиме і маршрутка №12. Проте це нововведення запрацює ближче до нового року. Наразі виникає питання зв’язку нового ринку з мікрорайонами Сонячний і Аляска.

Тернопіль потребує оновлення транспортної мережі. Наразі влада міста працює над цим питанням. В управлінні транспорту і зв’язку міськради кажуть, що пріоритетними мають стати тролейбуси. Саме тому проводять нові тролейбусні лінії. Перша вже запрацювала на Дружбі, наступна лінія сполучить вулиці Протасевича – Довженка – Лесі Українки. Спорудження обіцяють закінчити до кінця року.

Влада міста просить тернополян долучатись до обговорення нової карти маршрутів громадського транспорту. Свої пропозиції можна подати на електронну адресу управління траспорту (uprtrans_te@ukr.net) або за телефоном: 52-15-14.

Тамара КОБЛИК

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео