Новорічні вечірки в українському стилі

Кілька фірм у місті мають для прокату костюми і для дорослих. Переважно обирають костюми для корпоративів і домашніх свят.

У прокатах кажуть, що дорослі костюми замовляють рідше, ніж дитячі. Хтось має лише кілька костюмів, а є такі, які навіть збільшують асортимент певної тематики.(Див таблицю)

Так, можна знайти костюми Пірата і Піратки, Мальвіни, Придворної дами, Діда Мороза і Снігурки.

– Торік магазин побутової техніки організував вечірку в українському стилі, то багато їхніх працівників зверталися за костюмами, – розповідає працівник прокату Наталія Терентьєва. – Є постійні клієнти, які святкують компаніями, сім’ями і для домашнього святкування беруть напрокат костюми певної тематики. Наприклад, одного року ми від малого до дорослого одягали їх у східному стилі.

Дорослі не завжди замовляють цілий костюм, можуть шукати якусь деталь для створення образу. Комусь не комфортно, хтось соромиться, хтось хоче, щоб було зручно на вечірці, бо в костюмі доведеться і за столом сидіти, і танцювати. Тому дорослі акцентують увагу на тому, щоб деталей костюма було мінімум. Чоловіки обходяться капелюхами, накидками, жилетами. Жінки обирають рукавички, боа, прикрасу.

– В останні роки дуже популярні дорослі вертепи. Багато дорослих беруть участь у суспільному житті, тому на Різдво замовляють напрокат гарні костюми, щоб виглядати достойно, – каже пані Наталія. – Люди вже не хочуть задовольнятися тим, що мають удома. Тому ми маємо костюми царів. Часто шиємо на замовлення, і люди викуповують такі костюми – це зараз дуже популярно. Новорічні костюми менше замовляють.

Серед дорослих популярна тематика Супергероїв. Таких костюмів інколи бракує.

– Бачимо, що треба пошити і костюм Супермена, і Жінки-Кішки, – каже пані Наталія. – Важко пояснити, чому серед дорослих популярна така тематика. Наразі можемо допомогти лише з якимись елементами таких костюмів.

Зазвичай, якщо під час сезону хтось звертається за костюмом, якого немає у салоні, то наступного сезону в прокаті він буде. Інколи можуть встигнути пошити і цьогоріч.

У пунктах прокату кажуть, що до них звертаються і вихователі садочків.

– Напевне, не у всіх садочках шиють костюми своїми силами. Можливо, змінюють сценарії. Тому є потреба в інших нарядах, – додає співрозмовниця. – На Новий рік організовують не традиційну ялинку, а, наприклад, “Арену цирку”. Тож потрібні відповідні костюми.

Таблиця

Назва

Вартість прокату, грн

Аванс, грн

Застава, грн

Телефон

Княжна

Дорослі – 200-300

50% ціни прокату

Паспортні дані

067-393-82-08

Коза Дереза

Дорослі - 250

50% вартості прокату

200-300

47-55-07

Карнавал

Дорослі – 100-150

20% ціни прокату

-

098-619-73-16

Молодіжний,

дитячий відділ

Дорослі – 200-250

Деталь костюма – 30-50

50

-

050-817-54-53

Прокат

Дорослі – 50-100 грн

10-20

-

099-23-75-702

*За інформацією фірм і приватних осіб, які надають послугу прокату костюмів

Джерело: te.20minut.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео