В Тернополі влада самостійно хоче підвищувати тарифи на тепло?

Нещодавно ми публікували матеріал, де прогнозували підвищення тарифу на опалення для мешканців міста Тернополя.

На сесію міської ради, яка має відбутися 21 квітня 2016 року, виноситься проект рішення, який підтверджує нашу гіпотезу.

Йдеться про надання права встановлювати тариф на послуги з теплопостачання та подачу гарячої води органам місцевого самоврядування, а не Національній комісії регулювання енергоринку, як це є зараз.

Для цього, депутатам Тернопільської міської ради пропонуватимуть звернутися до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України про внесення змін до деяких законів України щодо децентралізації повноважень в частині затвердження цін і тарифів на теплову енергію, послуг водопостачання та водовідведення.

Серед іншого, депутати пропонуватимуть внести зміни в Закон України «Про теплопостачання», зокрема пропонуватимуть таку редакцію одного з пунктів: "Тарифи на теплову енергію, транспортування теплової  енергії магістральними та місцевими (розподільчими) тепловими мережами, постачання теплової енергії, тарифів на послуги з централізованого опалення та послуги з централізованого постачання гарячої води встановлюються та  затверджуються органами місцевого самоврядування в межах повноважень, визначених законодавством".

Якщо Верховна рада внесе пропоновані зміни, то тільки від місцевої влади залежатиме вартість тепла та гарячої води в наших домівках.

Вибір читачів за тиждень

Відео