Виділення в Тернополі землі для потреб учасників АТО залежить від однієї людини

thumb

Днями трудовий колектив Тернопільського національного економічного університету одноголосно проголосував за припинення права користування земельною ділянкою, що знаходилась у користуванні університету, та передачі її у комунальну власність територіальної громади міста Тернополя, а саме учасникам АТО.

От тільки цього недостатньо для того, щоб питання зрушилося з місця.

Коментує секретар Тернопільської міської ради Віктор Шумада: «Для оформлення земельних ділянок передбачена певна процедура та наявність певних документів. Якщо говорити про земельну ділянку, якою на даний час володіє ТНЕУ, то для передачі її громаді міста Тернополя з подальшим виділенням наділів учасникам АТО та малозабезпеченим категоріям, які мають право на отримання земельної ділянки, бракує лише одного документу – нотаріально завіреної згоди ректора університету, як посадової особи. Всі інші документи, в тому числі, згода профільного Міністерства, вже є. Це дуже добре, що колектив підтримав свого керівника і проголосував за відчуження земельної ділянки в користь громади міста Тернополя. Але цього замало. Для пана ректора думка колективу є доброю підтримкою в цій справі і, думаю, що незабаром ми зможемо повністю задовольнити потреби учасників АТО у їхньому законному праві отримувати земельні ділянки».

Нагадаємо, що керівництво ТНЕУ неодноразово пікетували громадські активісти, вимагаючи вирішити питання з передачею земельної ділянки, площею понад 84 га для потреб учасників АТО. Про це «Терен» писав ТУТ і ТУТ.

Вибір читачів за тиждень

Відео