Одеська літературна студія «Avant-Garde» завітала на Тернопільщину (відео)

zcny3yq4gy0

Поети одеської літературної студії «Avant-Garde» завітали до Тернопільщини. З 10 до 11 вересня Олександр Тарасенко, Борис Краєв та Руслан Усенко відвідали Тернопіль та Бучач, започаткувавши міжміський культурно-поетичний діалог Одеси з західноукраїнськими містами.

 З 10 по 11 вересня одеська літературна платформа «Avant-Garde» відвідала два міста Тернопільської області – власне Тернопіль та Бучач. Організаторами поїздки є Олександр Тарасенко (головний ідеолог платформи «Avant-Garde» ), Юрій Вітяк (головний ідеолог тернопільської літературної студії «7 герц») та Олександр Ющак (керівник літературної сцени бучацького літературного об’єднання «Арт-двір» під керівництвом Віктора Гребеньовського), пише litoda.

До Тернополя Руслан Усенко, Олесандр Тарасенко та Борис Краєв завітали 10-го вересня. За сприяння Юрія Вітяка одесити виступили перед місцевою публікою у книгарні «Є», котрій цьогоріч виповнилося десять років. Крім звичайних поціновувачів поезії на літературний вечір завітали і тернопільські науковці.

Наступного дня, 11-го вересня, одеських авторів прийняло місто Бучач Тернопільської області. На території місцевого арт-двору платформа «Avant-Garde» провела свій другий літературний захід на Тернопільщині. Зустрічали поетів Олександр Ющак з головними фундаторами «Арт-двору» Мар’яною Максим’як та Віктором Гребеньовским.

«Платформою започатковано міжміський культурно-поетичний діалог Одеси з західноукраїнськими містами, – розповідає Олександ Тарасенко. – Наразі, коли країна переживає такі зрушення, це вкрай важливо, бо саме література стає своєрідним мостом між різними національностями, етносами тощо. Саме нові спільні проекти, перформанси, антології, угрупування скріпляють нашу дружбу прискорюючи національну асиміляцію, що важливо не тільки для культури, а й для цілої нації».

«Avant-Garde» висловлює вдячність організаторам в обох містах, а саме: Юрію Вітяку (літературна студія «7 герц»), Олександру Ющаку («Арт-двір»), Мар’яні Максим’як і Віктору Гребеньовському («Арт-двір»), а також укрзалізниці, яка вчергове звела потрібні дороги.

[embed]https://youtu.be/Nnnw49mA_8k[/embed]

Вибір читачів за тиждень

Відео