Віра Олександрович

Чотири групи для особливих дітей створять у тернопільському садочку (відео)

Тернопільські депутати 34-ма голосами «за» потурбувалися про можливість інклюзивного навчання дітей із особливими потребами.

На сесії міської ради з цього питання нещодавно доповідала начальник управління освіти і науки Ольга Похиляк.

[embed]https://youtu.be/5QV67ze3pUk[/embed]
- Просимо відкрити у Тернопільському дошкільному навчальному закладі №2 чотири інклюзивні групи і, відповідно, дозволити керівництву закладу додатково внести у штатний розпис ставки, згідно із додатком, - переконувала вона депутатів.

Потрібна така новація, за її словами, у зв’язку із завершенням експерименту «Інклюзивна освіта дошкільників в контексті дитиноцентризму», щоб забезпечити права малечі із особливими потребами на освіту. Причому йдеться про слабозорих і незрячих дітей.

Депутат від «Самопомочі» Андрій Шкула запитав: чи потрібні додаткові кошти на спецоблаштування груп засобами, що полегшать навчання і розвиток таким діткам? Своєю відповіддю чиновниця вразила не тільки депутата, а й самого міського голову.

- Наше управління передбачило додаткові виплати на додаткову матеріально-технічну базу для дітей, які навчаються в інклюзивних класах. Ми врахували усі моменти, особливо для дітей, що мають проблеми зором, - запевнила начальник управління.

На що Сергій Надал відреагував моментально: «Перший раз чую, щоб нікому нічого не було треба…».

До речі, того ж дня депутати погодилися внести зміни у програму «Освіта», але зробили це у самому кінці засідання. Тож Ользі Похиляк довелося чекати майже до 19.00. Про те, що відбувалося на сесії 21 жовтня, читайте також ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото із відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео