За 4 роки в Тернополя зникло три десятки снігоочисної техніки – журналісти

трактор жек зима

Після того, як міський голова Тернополя Сергій Надал визнав, що комунальники провалили тест на готовність до зими, причини такого стану справ почали шукати тернопільські журналісти.

Олеся Красновська, яка «не один рік працює у журналістиці», проаналізувала повідомлення на сайті Тернопільської міської ради, починаючи з грудня 2012 року. Всі новини стосувалися «готовності» міської господарки до роботи у зимовий період.

"2012 рік, сайт міської ради розказує, «Щодня понад 50 одиниць техніки та 300 комунальників здійснюють роботи з ліквідації снігових заметів». Запамятайте скільки техніки було чотири роки тому«, - пише Олеся Красновська у себе на »Фейсбуці".

"Березень 2013 рік. Снігу, як ото зараз в нас. Попередня інформація - до боротьби готові і далі за посиланням. Заступник міського голови казав тоді «На дороги міста вийшло близько тисячі комунальників, задіяно шість піскорозкидачів, близько 16 одиниць снігоочисної техніки (трактори зі щітками, які працювали у паркових зонах і на тротуарах). Грейдери залучатимемо після того, як подіє піщано-сольова суміш», - продовжує аналізувати логіку міських чиновників журналістка.

«А тепер наше сьогодення. З останнього брифінгу міський голова розповідає »Підрядна організація не виконала свої зобов’язання: із 12 одиниць техніки на прибирання вийшли сім«, - цитує міського голову Олеся Красновська та риторично запитує. - Але подумаймо, як за чотири роки можна було так познущатися з міста, що з 50 одиниць техніки у 2012 році - нині маємо 12, а сім тільки прибирає??!!!».

Нагадаємо, що за прибирання міста останніх 4 роки відповідає фірма з луцьким корінням, лобіювання інтересів якої приписують заступнику міського голови В.Стемковському (він теж з Луцька та відповідає за роботу ЖКГ).

 

Вибір читачів за тиждень

Відео