Віра Олександрович

Олександр Богомол розповів про справу «Віасану» і шахраїв

unnamed (29)
Про криміногенну ситуацію на Тернопільщині днями розповів начальник Головного управління Національної поліції в області Олександр Богомол. За його словами, за останніх два тижні правоохоронцям краю вдалося зробити чимало. Зокрема, порушити кримінальну справу проти власника тернопільської клініки «Віасан». Просять усіх бути обачними і берегти свої гроші Оперативники нещодавно затримали дві групи квартирних злодіїв - зі Львова і Вінниці. Зловмисники промишляли у Тернополі. Окрім того, чекають на рішення Феміди і близько десяти серійних майнових злочинців. Не припиняють правоохоронці працювати і в напрямку зменшення кількості шахрайств.
- Випадки так званого телефонного шахрайств із місць позбавлення волі ми продовжуємо фіксувати на Тернопіллі, - розповідає він. -. Я неодноразово казав і ще раз повторюю: не потрібно вірити дзвінкам від незнайомих людей! Це все - промисли шахраїв, які втираються у довіру до громадян, випитують у них особисту інформацію про банківські картки або просять гроші. Трапляється, вони навіть представляються правоохоронцями.
Принагідно Олександр Богомол попросив усіх бути обачними, берегти свої гроші і не довіряти незнайомцям. Про те, що також відбувалося під час прес-конференції, читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ. Реабілітація тривала десять днів, замість двох тижнів Проти власника клініки «Віасан» дійсно порушили кримінальну справу. Спершу слідчі дії щодо діяльності закладу проводили працівники поліції, проте коли стали відомі нові обставини, справу вирішили передати у прокуратуру.
- Було прийняте рішення порушити кримінальне провадження, але надійшла інформація про те, що чоловік директора клініки працює в СБУ, ми з прокурором провели робочу зустріч, - пояснює Олександр Богомол. – Тоді й вирішили, що справу за цим фактом порушить прокуратура.
Нагадаємо, товариство із обмеженою відповідальністю «Віасан» виграло тендер на оздоровлення сотні бійців АТО із Тернопілля. Реабілітацію у медичному центрі провели за десять днів, замість двох тижнів, прописаних у контракті. Про що фахівці і подали відповідний звіт. За надані послуги «Віасан» отримав майже півмільйона гривень. Згодом, громадські активісти запідозрили порушення з боку працівників клініки і звернулися із відповідною заявою до поліції (про це читайте ТУТприм.). Тепер у прокуратурі встановлюють, хто дійсно із учасників АТО отримав допомогу у клініці. Із результатами розслідування громадськість обіцяють ознайомити згодом. Фото із сайту tp.npu.gov.ua    

Вибір читачів за тиждень

Відео