Орест Сарматський

Агро-новини 11 грудня

unnamed (8)

Новини аграрного сектору.

Українська яловичина «поїде» в Єгипет

Україна готова розпочати експорт яловичини до Єгипту. Про це розповів голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час круглого столу «Перспективи розвитку агропромислового комплексу України», говориться в повідомленні відомства.

unnamed (9)
unnamed (9)

За його словами, згідно з повідомленням посольства Республіки Єгипет в Україні найближчим часом до Держпродспоживслужби має надійти оригінал підписаного ветеринарного сертифікату на експорт охолодженої/замороженої безкісткової яловичини до Єгипту.

«Завдяки цьому стане можливим експорт української продукції на ринок Єгипту», — наголосив Володимир Лапа та додав, що Держпродспоживслужба додатково поінформує про відкриття єгипетського ринку для вітчизняної яловичини.

Разом з цим з метою виконання Україною умов щодо ввезення яловичини на територією Єгипту, зокрема в частині сертифікації продукції за стандартами «Халяль», сертифікаційний ісламський центр «Халяль» має бути визнаний Держпродспоживслужбою. У зв’язку з цим сертифікаційні центри, які виконують вимоги стандартів «Халяль», офіційно попросили звернутися до Держпродспоживслужби для проходження офіційних процедур.

Порти працюватимуть ефективніше

Перевалочні потужності в українських портах за максимальним сценарієм до 2020 р. здатні будуть перевантажувати 157,3 млн т зернових вантажів щорічно.

unnamed (10)
unnamed (10)

Таку оцінку озвучив заступник голови Адміністрації морських портів України (АМПУ) В'ячеслав Вороний, передає «ЦТС».

Мінімальний обсяг зерна, який зможуть перевалювати порти до зазначеної дати, —  92,3 млн т.

«До 2020 р. заплановано будівництво 36 об'єктів із перевантаження зернових вантажів. 10 з них — потужністю 33,8 млн т/рік —  у стадії будівництва, 26 із них — потужністю 65 млн т/г — «на папері», — розповів Вороний.

Він нагадав, що в 2015/16 маркетинговому році Україна експортувала майже 39,5 млн т зерна, що на 13,5% більше, ніж показник попереднього періоду. У поточному сезоні прогнозується доведення обсягів експорту до 41 млн т. Таким чином, буде встановлено новий рекорд із продажу українського зерна на світовому ринку.

Лапа отримав першого заступника

Кабінет Міністрів України призначив Андрія Жука першим заступником голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

unnamed (11)
unnamed (11)

Про це з посиланням на розпорядження уряду від 16 листопада 2016 р. № 832-р повідомляється на сайті Держпродспоживслужби.

Відмічається, що Андрій Жук призначений строком на п’ять років з дати початку фактичного виконання ним посадових обов’язків з трьохмісячним випробувальним строком.

До цього Андрій Жук обіймав посаду начальника головного управління Держпродспоживслужби у Київській області.

Вибір читачів за тиждень

Відео