Незалежна професійна діяльність: декларація до 3 травня

yKLUF0ws

У Тернопільській ОДПІ нагадують, що особи, які мають намір провадити незалежну професійну діяльність, підлягають взяттю на облік як самозайняті особи у податковій інспекції згідно з Податковим кодексом України.

Граничний термін подання звітності за 2016 рік для даної категорії платників у 2017 році – до 3 травня, а термін сплати визначеного в Деклараціях податкового зобов’язання – не пізніше 28 липня.

При цьому, податківці нагадують, що незалежна професійна діяльність – це участь фізособи у науковій, літературній, артистичній, художній, освітній або викладацькій діяльності, діяльність лікарів, приватних нотаріусів, приватних виконавців, адвокатів, арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів), аудиторів, бухгалтерів, оцінщиків, інженерів чи архітекторів, особи, зайнятої релігійною (місіонерською) діяльністю, іншою подібною діяльністю за умови, що така особа не є працівником або фізичною особою - підприємцем та використовує найману працю не більш як чотирьох фізичних осіб.

Детальніші консультації – у Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.

Відділ організації Тернопільської ОДПІ

Вибір читачів за тиждень

Відео