Віра Олександрович

Підволочиський район уже міг зникнути з карти Тернопілля (відео, фото)

Підволочиськ_ф

Унікальний шанс першим зникнути з карти Тернопілля має… Підволочиський район.

- Якби не село Токи, яке не погодилося на об’єднання із жодною з існуючих і новостворених громад, то ми дійсно могли б стати піонерами в Україні, - каже заступник голови обласної держадміністрації із питань децентралізації Олег Валов. – Потреби у районній адміністрації, тобто РДА, там уже не було б.

Валов
Валов

Тобто ми уже могли б розпочати другий етап децентралізації. Але…

[embed]https://youtu.be/ikGRqLLHVGM[/embed]

Наразі ж, за словами Олега Валова, в РДА уже відбулося скорочення. Частина колишніх працівників перейшли на роботу в об’єднані громади – Скалатську, Скориківську,  Новосільську і Підволочиську (про них інформацію можна знайти ТУТприм.).

- Поки що за РДА залишилися обов’язки із передачі на місця державних субвенцій і дотацій, на балансі району залишилися певні об’єкти, - продовжує чиновник. - Окрім того, є ще низка послуг, надання яких у громадах на себе досі не взяли. Це і роблять в адміністрації.

Pidvoloch
Pidvoloch

Втім, очевидно, врахувати усі нюанси на місцях, у новостворених громадах не вдається. Не дарма чиновники весь час нарікають на брак кваліфікованих кадрів, особливо у малих громадах. Так, депутат обласної ради Олександр Башта розповів про проблеми, що виникли в інвалідів із отриманням допомог. Мовляв, про них усі забули і тепер люди, які й так є обділеними, не можуть отримати копійок, які їм виплачує держава.

[embed]https://youtu.be/rmsWrEJWVo0[/embed]

Про децентралізацію на Тернопіллі також читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео