Віра Олександрович

У Тернополі вимагають притягнути винних до відповідальності (фото)

unnamed (20)

Депутати Тернопільської обласної ради стурбовані застосуванням сили до активістів під час мирних акцій протесту.

А тому на засіданні вчора, 10 квітня, прийняли звернення до  Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції, Національної гвардії і Служби безпеки України. У тексті йдеться про «неприпустимість застосування сили під час мирних акцій протесту, вжиття ефективних заходів для протидії рейдерським захопленням і захисту конституційних прав громадян» (на сесії говорили і про таке – читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ).

unnamed (21)
unnamed (21)

Нагадаємо, депутати того дня ухвалили низку важливих звернень до керівництва країни. Зокрема, у законності введення щомісячної абонентної плати за газ Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, політики по просили розібратися і Президента України, і Уряд, і Генеральну Прокуратуру. Зробити свій висновок, повинні також в Національному антикорупційному бюро України.

unnamed (22)
unnamed (22)

У зверненні, зокрема, йдеться (цитуємо): «Ми, депутати  Тернопільської обласної ради, вимагаємо від Генеральної прокуратури, Національного антикорупційного бюро України провести всебічне розслідування за фактом ухвалення незаконного рішення посадовцями Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) та притягнення винних до відповідальності».

unnamed (23)
unnamed (23)

Слова, наче правильні, але варто нагадати, що абонтпалату за підключення до газових мереж на час ухвалення цього рішення вже відмінили (див. довідку унизу – прим.). Утім, депутати вирішили, що цього мало. Мовляв, свою думку їм все одно висловити варто. А ну, хтось надумає у вересні повернути все назад. Відтак на сесії утворили тимчасову контрольну комісію із питань визначення стану функціонування розподільчих газових мереж в області. Адже частина депутатів нагадала про те, що у села Тернопілля газ останнім часом проводили частково за гроші самих споживачів.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора і з відкритих джерел

Довідка.  Відповідно до рішення НКРЕКП, із 1 квітня громадяни України мали платити за газ суму, що не залежить від споживання газу. Абонплату планували вираховувати залежно від потужності газового лічильника у кожного споживача. Однак 4 квітня комісія оголосила про призупинення свого попереднього рішення про запровадження абонплати за газ, а 10-го – повністю його скасувала.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео