Віра Олександрович

Депутати у Тернополі перед Великоднем і сварилися, і мирилися (відео, фото)

Цей - 2017 рік у Тернопільській області таки проголосили Роком Патріарха Йосифа Сліпого. Із затримкою на кілька місяців, але обласні депутати все ж на це спромоглися.

33
33

Відповідне рішення прийняли сьогодні, 10 квітня, на пленарному засіданні сесії Тернопільської обласної ради (окрім того, на сесії говорили про таке – читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ). До того ж, депутати більшістю голосів підтримали питання про відзначення у 2017 році на загальнодержавному рівні 70-річчя від дня народження Валерія Марченка.

11
11

Власне, передвеликодня сесія виявилася плідною, хоча і розпочалася із традиційним запізненням. Затримка виникла через ранкові засідання у деяких комісіях. Цей час плідно використали волонтери, які ініціювали акцію «Врятуймо Сюзі». Вони пропонували депутатам теж допомогти дівчині – придбати якийсь сувенір або оригінальну писанку. Зрештою, політики і не поспішали. Через те, що депутати дуже хотіли подискутувати і «помірятися м’язами», о 12.15 ще не було ухваленим жодне (!) рішення, навіть політичне.

[embed]https://youtu.be/JNEERnCs3TE[/embed]

Не обійшлося сьогодні без скандалів і сварок. Наприклад, про відсутність прямої трансляції засідання на телеканалі ТТБ. Чимало дискусій спричинив і пункт порядку денного про розробку торф’яних родовищ Садківської ділянки, що на Шумщині. Але врешті депутати, з другої спроби - після пояснень голови ОДА Степана Барни, таки дали за нього 36 «за».

66
66

Загалом на засіданні вирішити вдалося низку важливих господарських питань. Зокрема, депутати внесли зміни до рішення Тернопільської обласної ради від 9 квітня 2015 р. за №1904 «Про обласну програму підтримки осіб, які брали участь в антитерористичній операції, та членів сімей загиблих під час проведення антитерористичної операції на 2015-2019 рр.», до рішення від 11.11.2014 р. за №1814 «Про обласну програму «Ветеран» на 2015-2019 роки». Не залишилася поза увагою політиків і обласна програма забезпечення функціонування Тернопільської обласної експериментальної комплексної школи мистецтв ім. Ігоря Герети. У неї внесли уточнення на період 2016-2020 рр.

Окрім того, депутати прийняли обласну «Програму вшанування українців, постраждалих у ХХ столітті внаслідок окупаційних режимів і Героїв «Небесної Сотні» та учасників антитерористичної операції у ХХІ ст. на 2017-2019 рр.». Без обговорення і дискусій політики згодом внесли зміни до обласного бюджету на 2017 рік.

22
22

Вже о 16.10 у залі пролунала пропозиція – припинити засідання. Мовляв, і так багато працювали та ще й без перерви на обід. Спершу цю ініціативу не підтримали. Тоді одна із фракцій о 16.17 попросила перерву. І після неї обранці краян все-таки закрили засідання. Дату нового не визначали. Тому – стежте за новинами «Терену».

Фото і відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео