Віра Олександрович

За що просить вибачення у тернополян Олександр Смик (фото)

Мерія (Copy)

Культура потребує попередньої підготовки, вкладу, вважає начальник управління культури і мистецтв Олександр Смик.

– У глядача має виникнути бажання бачити і відчувати, - каже він. - Я як начальник управління культури, напевно, не все зробив для того, щоб у нас до театру стояла черга. Щоб до каси перед концертом муніципального камерного оркестру була черга. Напривеликий жаль, мені цього зробити не вдалося…

smyk (Copy)
smyk (Copy)

Власне, звіт начальника управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради за 2016 рік обранці тернополян слухали на минулій сесії. Причому – пізнього вечора, коли сил особливо не залишалося. Втім, претензії до свої роботи пан Смик таки вислухав. Стосувалися вони і організації торгівлі у парках, і застарілих атракціонів для розваг тощо. Попри це звіт взяли до відома із результатом 35 «за». Але із уточненням – у подальшому врахувати доручення депутатів (докладно про управління читайте ТУТприм.).

Вибачення – вибаченнями, а чим же чиновник похвалився?  У 2016 році створили дві медіалабораторії - при ПК «Березіль» і Українському домі «Перемога». Там проводили заняття із фотографії, вивчення основ звукорежисури, відеозйомок і монтажу, сценічного мовлення,  журналістики і PR, розробляли дитячі анімаційні відеоролики, створювали та озвучували мультфільми тощо.

Також за звітний період провели 394 культурно-масових заходи. Серед них - 18 фестивалів. До слова, у «здобутках» - відкриття пам’ятника Героям «Небесної сотні», хоча сам монумент досі доробляють і він має «сирий» вигляд.

Пишається начальник і Всеукраїнським кінофорумом «КіноХвиля», і тим, що в установах управління культури і мистецтв працюють 56 творчих колективів. Із них 20 - у ПК Березіль», Будинках культури «Пронятин» і «Кутківці», причому 7 - мають звання «народний» аматорський колектив і 3 – дитячий «зразковий» колектив.

Радикали (Copy)
Радикали (Copy)

В електронній базі управління культури і мистецтв, за словами пана Смика, - 96 майстрів народної творчості: вишивка, образотворче мистецтво, валяння, вироби з соломи, кераміки, різьба по дереву, іконопис, ляльки – мотанки, бісероплетіння та ін.

Як не дивно, згадав чиновник і про 25-річний ювілей музичного рок-гурту «Неймлес», який відзначали у серпні 2016 року.

Вдалося провести капітальний ремонт даху Тернопільської міської центральної дитячої бібліотеки, - каже він. - Витратили 124 тис. 997 грн. Капітальний ремонт покрівлі палацу культури «Березіль» ім. Леся Курбаса обійшовся у 589 563 грн. На дах Будинку культури «Пронятин» пішло 221 тис. 613 грн, а на капітальний ремонт туалетів Тернопільської музичної школи №1 - 124 тис. 990 грн.

На додачу, Олександр Смик згадав про нові віконні склопакети із штукатуренням відкосів у Тернопільській художній школі ім. М.Бойчука. Витрати – 194 тис. 977 грн.

Про те, що відбувалося на засіданні, також читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото автора і з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео