Чому понад 100 тисяч людей зібралося на Тернопільщині? (відео)

MVI_0227.MOV.00_00_05_16.Still001

Вчора та сьогодні, 15-16 липня, у Марійському духовному центрі «Зарваниця», що на Тернопіллі, проходила загальнонаціональна проща.

Цьогоріч захід приурочили 150-річчю коронації Зарваницької чудотворної ікони Пресвятої Богородиці, 125-літтю з дня народження патріарха Йосифа Сліпого та молитві за мир в Україні.

Ми розпочали вчора всецерковну прощу і була зустріч кардинала Леонардо Сандрі, папського архиєпископа Клаудіо Гуджеротті, Блаженнішого Патріарха Святослава та синоду єпископів нашої церкви. Вчора була дуже чудова зустріч з молоддю, - каже отець Василь Баглей.

Окрім того, вчора, пройшов уже традиційний похід зі свічками до Чудотворного місця. Сьогодні ж тисячі прочан не тільки зі всієї України, включаючи окуповані території – Донбас та Крим, а й іноземні гості зібралися на Архиєрейську Літургію під проводом глави Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішим Патріархом Святославом. За два дні загальнонаціональної прощі Марійський духовний центр «Зарваниця» відвідало понад 100 тисяч прочан.

Ну для мене це такий відпочинок для душі. Тобто це є відпустове блаженне місце, і коли ти приходиш, то можеш отримати повний відпуст, - розповідає Юлія із Одеси

Це такий душевний спокій, душевна рівновага, така собі невагомість людської душі, - ділиться емоціями Анна із Тернополя

Також учасниками прощі стали прочани із Польщі, Німеччини, Франції, Італії, США та багатьох інших країн.

Вибір читачів за тиждень

Відео