Віра Олександрович

Котельні посеред опалювального сезону на Тернопільщині вирішили не дарувати

Президія2

Чимало питань про затвердження угод між районними, міськими, селищними, сільськими радами і Тернопільською обласною радою щодо співфінансування проектів, а також інші господарські питання розглянули депутати на сесії вчора, 2 листопада.

Позитивно проголосували політики і за пункти, що стосувалися міжбюджетних трансфертів (читайте про це докладно ТУТ, ТУТ і ТУТприм.). Після цього перейшли до питань про передачу діючих котелень базовим радам. І тут відразу виникла дискусія. Адже навіть голові облради Вікторові Овчаруку відверто не подобалося те, що майно, яке належить громаді краю, просто віддають, а не продають чи не обмінюють на щось.

- Це ж - спільна вартість громади, а ми маємо ось так погодитися все просто дарувати? - каже він. – Уже одну котельню в районі віддали, то мали жахливі проблеми із початком опалювального сезону…

Власне, його думку поділяли і депутати із різних фракцій.

- Щодо діючих котелень наша комісія прийняла одностайне рішення, - говорить представник постійної комісії із питань охорони навколишнього природного середовища і природокористування Михайло Пінь. – Таку ж позицію, до речі, підтримують у Тернопільській держадміністрації. Якщо передавати діючі котельні, то – всі, а залишати за «Теплокомуненерго» тільки контролюючі і навчальні функції. А якщо не передавати, то не передавати – ніякі…

Принагідно депутати на сесії згадали і про проблему, що виникла в обласному комунальному підприємстві «Тернопільтеплокомуненерго». Наразі ситуацію там вдалося стабілізувати, запевнив голова обласної ради. Окрім того, Віктор Овчарук пояснив, чому не варто поспішати із призначенням нового керівника цього підприємства.

- Питання має пройти за процедурою, затвердженою у Регламенті, - каже він. – Тому я вношу пропозицію прийняти його до порядку денного, але коли ми дійдемо до цього пункту – відкласти його на наступне засідання, аби у комісії встигли все розглянути. Насправді, жодних проблем там немає. У нас - хороша співпраця із новим керівником. Він має право підписувати документи… Повірте, ми доклали максимум зусиль із керівником, аби отримати ліміти газу на новий сезон.

Нагадаю, у проекті порядку денного сесії було майже 150 питань. Так, сесія проголосувала за надання Тернопільській обласній дитячій клінічній лікарні дозволу на укладення договорів оренди нежитлових приміщень із Тернопільською обласною науковою медичною бібліотекою, а управлінню із експлуатації майнового комплексу Тернопільської обласної ради - на укладення договору оренди приміщення із комунальним підприємством Тернопільської обласної ради «Видавництво «Рада». Погодилися депутати і на те, щоб комунальна установа Тернопільської обласної ради «База спеціального медичного постачання» списала з балансу основні засоби. Натомість Чортківській районній державній лікарні ветеринарної медицини дозволили укласти договір позички індивідуально визначеного майна територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області з управлінням Державної служби України із питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у Чортківському районі.

Погодили політики і передачу житлового будинку із балансу комунальної установи Тернопільської обласної ради «Петриківський обласний геріатричний пансіонат» на баланс об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Зелена, 13» (с. Петриків Тернопільського району). Своїм рішенням вони також надали Теребовлянському навчально – виховному комплексу Тернопільської обласної ради дозвіл на списання з балансу основних засобів. Власне, сесія прийняла ще ряд аналогічних рішень.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео