Віра Олександрович

«Лемківським селом» на Монастирищині тепер керуватиме Віра Дудар

Дудар

Головним лемківським музеєм на Тернопільщині упродовж п’яти наступних років опікуватиметься Віра Дудар.

Принаймні, так вирішила сьогодні, 9 листопада, конкурсна комісія, що розглядала документи єдиного кандидата на цю посаду і ознайомилася із представленою ним концепцією розвитку музейного комплексу «Лемківське село». Втім, за законом, голова обласної ради Віктор Овчарук ще має два місяці на укладання контракту із новим директором.

Нагадаємо, конкурс оголосили через те, що одного із засновників музею - Михайла Тиханського запідозрили у корупції. Право на звільнення «старого» директора на вимогу прокуратури дала просто на сесії обласна рада (читайте ТУТ прим.)

Друге засідання конкурсної комісії на заміщення вакантної посади директора музейного комплексу «Лемківське село» транслювали онлайн. Окрім того, комісія вирішила голосувати відкрито, а не таємно. Усе для того, щоб потім ніхто не міг оскаржити будь-яку дію чи запідозрити «підводне каміння». На цьому наголосив голова комісії – заступник голови обласної ради Любомир Крупа.

Спершу на засіданні дали слово Вірі Дудар. Згодом можливість виступити мали представники громадськості. Серед них були і голова обласного товариства «Лемківщина» Олександр Венгринович, і люди із Монастирищини. Звісно, не минулося без емоцій. Дехто навіть наполягав на усуненні зі складу комісії Василя Барана. Мовляв, у нього – упереджене ставлення до кандидатки.

Снимок
Снимок

Варто зауважити, що у себе на батьківщині і в колі лемків Віра Дудар справді має авторитет і значну підтримку. Про це люди писали навіть у соціальних мережах (див. фото – прим.). Але результат голосування комісії був таким: 5 – «за», 1 – «проти», 2 – «утрималися». Втім, і цей підсумок – позитивний для Віри Дудар.

- Дякую усім, я постараюся виправдати всі надії, покладені на мене, - каже жінка. – Докладу усіх зусиль, що музейний комплекс «Лемківське село» підняти на якісно вищий рівень. Щоби лемківська культура процвітала, щоб усі громадськість побачила, що недаремно сьогодні комісія мене обрала.

До речі, за умовами конкурсу, голові обласної ради запропонували підписати контракт із Вірою Дудар на п’ять наступних років. Однак вона буде звітувати про свою діяльність щороку.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео