Тернопільські школярі відтепер розбиратимуться у бізнесі

changemaker-720x340

У місцевих школах незабаром будуть створені та сформовані клуби соціального підприємництва. Про перспективу такого нововведення розмовляли у Тернопільському обласному комунальному інституті післядипломної педагогічної освіти.

- Залучення учнівської молоді до соціального підприємництва шляхом клубної діяльності допоможе школярам краще усвідомлювати і оцінювати роль малого бізнесу, свого місця в бізнесі і суспільстві, навчатиме партнерству, командному стилю, вмінню спілкуватися, взаємодіяти з іншими людьми, а також розвивати підприємливість та ініціативність через застосування знань у практичних навичках, - вважають організатори.

На тренінгу розкривалися секрети створення бізнес-ідей, розроблення концепції майбутнього бізнесу тощо, проаналізовано проблему профорієнтаційної роботи із шкільною молоддю, їх батьками, педагогами та представниками громади через залучення до діяльності у шкільних клубах соціального підприємництва.

1
1

Серед представлених проектів найбільш цікавими і реальними для втілення виявилися ідеї школярів Трибухівської ЗОШ І-ІІІ ступенів – створити кінотеатр під відкритим небом, а також Дедеркальської ЗОШ І-ІІІ ступенів – провести збір одягу для потребуючих людей похилого віку ОТГ.

Наступний крок щодо реалізації ідеї створення шкільних клубів соціального підприємництва – організація тренінгу для педагогів-організаторів опорних шкіл та закладів загальної середньої освіти, які планують стати опорними.

Вибір читачів за тиждень

Відео