Віра Олександрович

Головного поліцейського Тернополя Сергія Гаврилюка викликають «на килим» (фото, відео)

Корчак2

Інформацію про виконання Програми економічного та соціального розвитку міста на 2017 рік заслухали на сесії міської ради. Але при цьому політики зробили дивний висновок.

Доповідала із цього питання 16 березня начальник управління економіки, промисловості і праці міської ради Тетяна Корчак. І що цікаво, депутати взяли її звіт до відома, давши лише 26 «за», хоча питань і особливих претензій до неї не мали.

Власне, слухали політики цей звіт неуважно. Шуміли, ходили, розмовляли. Питання видавалося їм цілком «технічним». Адже чиновниця, стоячи за трибуною, по суті, доводила лише те, що Програма, яку депутати ухвалили торік у березні (докладно про це - ТУТ), повністю виконана. Мовляв, майже усі завдання вдалося втілити, а тому – усе гаразд…

Раптом в цю ідилію втрутилася голова бюджетної комісії Оксана Яциковська. Вона висловила стурбованість своїх колег станом громадського порядку у місті.

[embed]https://youtu.be/cw44i2OXVVo[/embed]

На її думку, про погіршення ситуації говорять цифри. Так, у 2017-му майже на 5%, порівняно із аналогічним періодом попереднього року, у Тернополі зросла кількість кримінальних справ. За цей же час практично у 5 разів збільшилося число тяжких та особливо тяжких злочинів.

Турбує і ситуація із розбоями та грабежами - +30% і +5,4%, відповідно, - додає вона. – Тому вважаємо за необхідність заслухати на черговій сесії керівника міського відділу поліції. Треба почути про його бачення покращення криміногенної ситуації у нашому місті.

Яциковська
Яциковська

Нагадаємо, міські депутати того дня мали й інше прохання до очільника міської поліції Сергія Гаврилюка. Вони вимагали, щоб він взяв під особистий контроль справу вандалів, які понищили дерева у парку «Топільче» (докладно про це - ТУТ). Тож про це все поліцейському і доведеться звітувати на наступній сесії, коли він з’явиться «на килим». Коли саме відбудеться це засідання, наразі – невідомо.

Кінець
Кінець

Про усе цікаве, що відбувалося у залі засідань 16 березня, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео