Віра Олександрович

Гаряча тема: у Тернополі радо підтримали ініціативу Петра Порошенка (фото, відео)

Мерія2

Рішення про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної церкви в Україні прийняли депутати у Тернополі.

Нагадаємо, чергова сесія відбулася вчора, 20 квітня. На засіданні розглянули чимало цікавих питань. Не минулося і без сварок та скандалів (читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТприм.).

Спершу депутати заслухали інформацію про звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія. Доповідав із цього питання секретар міської ради Віктор Шумада.

[embed]https://youtu.be/_6MzYKTfHNY[/embed]

Власне, не дивно, що це робив саме Віктор Шумада, адже саме він на виборах до міської ради очолював список від партії ББП, тобто Блоку Петра Порошенка «Солідарність».

Вітання_Шумада
Вітання_Шумада

Цитуємо документ: «Як глава держави Україна, який представляє її громадян,  - в тому числі і тих, які належать до української православної спільноти, які, завдяки Хрещенню, отриманому від Константинопольської Матері-Церкви 1030 років тому, сповідують православну християнську віру -  прошу Вас надати Томос про автокефалію Православній Церкві в Україні. Цей довгоочікуваний документ стане не лише торжеством Православ'я, але й актом глибокої історичної справедливості, бо саме із Царгорода пролилося на нашу благословенну землю світло християнської віри. Цей довгоочікуваний документ ще більше укріпить релігійну свободу в Україні та міжконфесійний мир, посилить права і свободи громадян… Сподіваюся і вірю,  що Ви, мудрий і справедливий пастир, не відмовите у благословенні і довгоочікуваному благодіянні Вашим духовним чадам, українцям, вірним нашій Церкві-Матері…».

Саме таке звернення, за підписом Президента України Петра Порошенка уже відправили Його Всесвятості, Вселенському Патріарху Варфоломію, Архієпископу Константинополя  - Нового Рима у Стамбул.

Натомість рішення міської ради, яке отримало аж 38 «за», міський голова Сергій Надал повинен тепер надіслати до Адміністрації Президента України у Київ.

Депутати2
Депутати2

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео