Михайло Дем'янчук: «У гравців ФК "Мельниця" є потенціал!»

viber-image

За кілька днів до старту чемпіонату Тернопільської області дебютанта першої ліги - ФК «Мельниця» з Мельниці-Подільської - очолив відомий у минулому футболіст тернопільської «Ниви» Михайло Дем’янчук. Про це повідомляється на сайті Федерації футболу Тернопільської області.

Як розповідає в інтерв'ю пан Михайло у поєдинку з «Колосом» гравці ФК «Мельниця» показали характер, а також те, що в них є потенціал і вони можуть грати в хороший та результативний футбол, який приносить перемоги.

-«Колос» вважається хорошого рівня командою, яку свого часу я тренував і приводив до нагород обласної першості. Однак у цьому матчі мої підопічні повністю переграли суперника, а третій забитий нами м’яч у виконанні Руслана Ткачика був просто шикарний, якого по праву можна було б назвати кращим голом туру, - каже Михайло Дем'янчук.

Колектив із Мельниці-Подільської вперше виступав в обласному чемпіонаті, раніше вони грала лише в районних змаганнях, тому в перших поєдинках на область відчувалося хвилювання та скутість. Футболісти не могли повірити, що можуть на рівних протистояти суперникам. Та все ж від матчу до матчу хлопці додають у грі й останній тур показав, що в цієї команди є потенціал.

– Найперше, кого би хотів відзначити, це досвідченого захисника Романа Годованого, який багато років пограв на високому рівні, в тому числі в українській Прем’єр-лізі, за луцьку «Волинь».  У дебютному поєдинку проти ФК «Заводське» він, діючи на позиції опорного півзахисника, показав себе справжнім лідером. Роман Годований - дуже хороша людина і своїм прикладом на футбольному полі заводить партнерів, - ділиться тренер.

Також кістяк команди формують: капітан і центральний захисник Максим Щербяк, флангові півзахисники – брати Владислав та Ярослав Козарі, котрі мають невеликий досвід виступів за чортківський «Кристал», а також Іван Бульбах та Руслан Ткачик, котрі тягнуть за собою команду. У команді грають усі місцеві гравці. Більшість кваліфікованих гравців задіяні, задовго до початку сезону підшукали собі команди, та й значна відстань до Мельниці відлякує потенційних новачків. Плюс неостаннім є фінансовий критерій. Якщо ще років п’ять тому в чемпіонаті області футболістам не платили таких значних коштів, то тепер це стало нормою. Тому за приблизно однакової платні вони шукають команди ближче до місця проживання. Хоча планую ще до завершення трансферного вікна (23 травня) запросити 3-4 кваліфікованих виконавців.

Найперше завдання для Михайла Дем'янчука - це сформувати команду, поставити її гру, щоби футболісти повірили в свої сили, та точково підсилити колектив.

Показник відвідування домашніх матчів для такого селища, як наше, доволі пристойний. Зокрема, на відкритті чемпіонату були присутні понад півтисячі вболівальників, ще більше було глядачів на нашому другому поєдинку. Сподіваємося, що і в наступних матчах вони нас підтримуватимуть, адже для футболістів це важливо. Але не тільки у Мельниці-Подільській ходять на футбол, скажімо, у Бучач приїхало два буси наших вболівальників, які навіть перекрикували місцевих глядачів, - розповідає пан Михайло.

Вибір читачів за тиждень

Відео