Оксана Бучко

Тернополянам розвінчують міф про красу засмаги

37258109_2131220987162457_324233807093825536_n

Засмага – не є ознакою краси, а того, що шкіра постраждала від ультрафіолетового випромінювання. Тож тернополянам варто пам’ятати про шкоду «смаження» на сонечку.

Це стосується випадків, коли виглядає, що шкіра добре сприймає сонячні промені. Також звертають увагу, що вітамін D під час довгої засмаги не утворюється, пише в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун з посиланням на Daria Prokopyk та BBC News Ukrainian.

- Утворення вітаміну D в шкірі обмежено, - йдеться у пості. - Після того, як його утворилась певна кількість, цей процес зупиняється. Завдяки тривалому лежанню на пляжі ми більше не помножуємо запаси вітаміну D. Так само засмага не допомагає ставати гарнішими. Пружність і зволоженість шкіри підтримують речовини колаген та гіалуронова кислота. А дія ультрафіолету їх руйнує і не дає утворювати нові. Тому сонце справді сушить і старить шкіру, і жодні зволожуючі засоби це не зупинять. Бо речовини, що вологу можуть утримати, зруйновані.

Тернополяни влітку не повинні забувати про нанесення сонцезахисного крему, виходячи на вулицю, а тим більше йдучи відпочивати на пляж. Також не радять перебувати на сонці з 11 до 16 години. І не забувати про кепку.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео