Віра Олександрович

У кращих тернопільських традиціях: 270 питань, планшети і морозиво (фото, відео)

Сесія Тернопільської міської ради відбулася сьогодні, 8 серпня. Депутати приблизно за 5 годин роботи з двома короткими перервами встигли розглянути майже 300 питань.

Дехто із тернополян навіть зауважив про здійснення рекорду. Мовляв, 270 питань за 5 годин, тобто в середньому – по 1 хвилині на кожне питання. Втім, ще треба врахувати і час, витрачений на оголошення звернень, внесення нових питань у порядок денний, виступи громадян у «Різному». Відбулися також сьогодні дві наради на прохання фракцій.

Додамо, що дехто із депутатів встигав зробити собі приємний перепочинок просто на робочому місці. Наприклад, Володимиру Гринді під час сесії дуже смакувало морозиво…

Морозиво
Морозиво

До речі, за порядком у міській раді весь час ретельно стежили і охоронці із приватної фірми, і поліцейські. Усіх, хто проходив до зали, – реєстрували.

Очевидно, такий кордон із металодетекторами влаштували, аби депутатам нині спокійніше працювалося. Але їхній роботі і так ніхто не заважав. Нагадаю, згідно із розпорядженням про скликання сесії, депутати спершу мали зібратися о 9:00. Проте ввечері напередодні засідання їх попросили прийти о 8:30. Мовляв, питань – багато і вони вимагають негайного вирішення. Тому люди, які планували зустрічати своїх обранців пікетом о 9-й годині, просто не встигли вчасно зібратися.

Варто зауважити, що під час сесії дійсно ухвалили чимало важливих рішень. Зокрема, внесли зміни до бюджету Тернополя. Доповідала з цього питання начальник міського управління фінансів Надія Кучер.

– Пропонується збільшити дохідну частину бюджету міста, – каже вона. – За рахунок перерозподілу коштів між головними розпорядниками, витрати в основному будуть спрямовані на утримання закладів освіти та охорони здоров’я. Так, будуть гроші на оплату праці освітян, а також на капітальні ремонти у школі №25, Галицькому коледжі ім. В.Чорновола. Відремонтуємо ми і амбулаторію у мікрорайоні «Пронятин».

Кучер
Кучер

Окрім того, близько 7 млн грн із міської казни витратять на придбання житла для окремих категорій громадян. Зокрема, тих, які брали участь у бойових діях в інших країнах, у тому числі – Афганістані. Відповідну компенсацію отримають і ті вояки АТО, які відмовилися від земельних ділянок.

– Додаткові кошти передбачені і для галузі житлово- комунального господарства, культури, управління транспорту та управління у справах сім'ї, молоді та спорту, – каже пані Кучер.

Варто визнати, що слухали чиновницю депутати неуважно. Запитань не мали. Тим паче, голова профільної – бюджетної комісії – Михайло Ібрагімов закликав колег усе ухвалити без дискусій.

Депутати6
Депутати6

Зазначимо, сьогодні депутати вперше могли користуватися планшетами, а не роздрукованими матеріалами сесії. На нове оснащення загалом витратили із міської казни - 142 120 грн. Проте, як ми помітили, декому більше подобалося працювати по-старому.

Депутати7
Депутати7

Кореспондент «Терену» перебував у залі засідань, тож докладно про перебіг сесії і найцікавіші питання читайте на нашому сайті згодом.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео