Віра Олександрович

Курйози по-тернопільськи: він просився, але його все одно не відпустили (відео, фото)

Без курйозів не обійшлося під час засідання 10-ї сесії Тернопільської обласної ради 9 серпня.

Так, майже на початку до трибуни пішов член фракції ТОО політичної партії «Громадський рух «Народний контроль» Василь Зарівний (більше про нього читайте у довідці - унизу). Виявилося, що чоловік вирішив уже вдруге попросити раду… відпустити його.

– Я спеціально вийшов до трибуни. Може, так мене швидше почують, бо я уже просив достроково припинити мої повноваження, але на це не звернули уваги, – каже він.

Втім, колеги не сприйняли і цього звернення. У залі знайшлося лише 29 голосів «за», а цього було замало, щоб навіть включити вказане питання у порядок денний. Розчарований депутат ще намагався поговорити із членами президії, але і це не допомогло. Виявилося, у Василя Зарівного зможуть забрати мандат тільки у тому разі, якщо він… перестане приходити на сесії. Виходить, щоб добитися свого, треба порушити закон?

До того ж, на сесії 9 серпня вирішили повторно надіслати керівництву держави звернення про захист інституції сім'ї в Україні. Очевидно, депутати подумали, що вдруге їх у столиці нарешті почують.

Депутати
Депутати

Отже, голова Верховної Ради Андрій Парубій, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман і Президента Петро Порошенка незабаром прочитають таке (цитуємо): «Згідно із Конституцією України і визнаними Україною міжнародними правовими документами держава має зобов’язання перед інститутом сім’ї щодо її розвитку і захисту.

Гімн
Гімн

Так, відповідно до ст. 16 Загальної декларації прав людини, сім’я є природним i основним осередком суспільства i має право на захист з боку суспільства та держави. У ст. 23 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права зазначено, що сім’я є природним і основним осередком суспільства та має право на захист із боку суспільства і держави. Згідно зі ст. 51 Конституції України сім’я, дитинство, материнство і батьківство охороняються державою. Водночас глибоке занепокоєння викликає той факт, що донині влада так і не визначилася із державною стратегією розвитку і підтримки сім’ї. Така стратегія, на нашу думку, повинна базуватися на традиційних для України духовно-моральних християнських цінностях і традиційному для нашого народу розумінні сім’ї як законного союзу чоловіка та жінки, які народжують і виховують дітей».

Засідання2
Засідання2

Варто додати, що навіть порядок денний цього разу був «кумедним». Річ у тім, що при формуванні переліку питань запропоновані проекти так попереставляли місцями, що у розданих матеріалах важко було розібратися навіть головуючому. Адже відразу після розгляду проекту №1186 депутати могли перейти до №985, а тоді повернутися знову до №1155. Добре, що у Віктора Овчарука були помічники і сусіди, які час від часу підказували.

До речі, на сесії 9 серпня відбулося чимало цікавого. Про це читайте ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Довідка. Василь Миколайович Зарівний народився 31 липня 1987 р. в с. Високе Монастириського району Тернопільської області. Громадянин України. Освіта вища. У 2011 році закінчив Івано-Франківський національний медичний університет, за спеціальністю – лікувальна справа. Із 2011 року до 2013-го навчався на інтернатурі в Монастириському РТМО, за спеціальністю загальна практика-сімейна медицина. Із 2013 року до 2015-го обіймав посаду лікаря загальної практики-сімейної медицини Висоцької АЛЗПСМ. Мобілізований. Працює начальником медичного пункту 4 реактивного артилерійського дивізіону у в/ч п/п В-1060. Член постійної комісії із питань охорони здоров’я, сім’ї, материнства, дитинства.

Вибір читачів за тиждень

Відео