Оксана Бучко

На Тернопільщині освятили пам'ятник українським героям

IMG_2354 (1)

У неділю, 12 серпня, в селі Чагарі-Збаразькі Збаразького району на символічній могилі «Воїнам УПА» відбулося урочисте відкриття та освячення пам’ятників Небесній сотні та воїнам, які загинули в АТО, захищаючи мир та спокій наших громадян. Захід розпочався зі спільної молитви, яку провадив парох парафії св. Юрія отець Василь та разом з церковним хором відслужили панахиду за душами новопреставлених українських героїв та воїнів ОУН-УПА.

IMG_2263
IMG_2263

З мистецькою програмою виступили школярі та молодь сіл Максимівка та Чагарі-Збаразькі, продекламувавши вірші та заспівавши тематичних пісень. Зі словом звернувся наставник директор Максимівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Віктор Опанасенко. Також в гості завітав чоловічий хор Братства ОУН-УПА ім. Клима Савури зі Збаража. Підняти бойовий дух присутніх намагалися гості з Тернополя – дует Ігоря Костіва та Олега Шумила.

З подячним словом до односельчан та гостей звернувся Степан Чура, висловивши щиру подяку художнику Стрільчуку Ігорю та його помічнику Чурі Петрові за виготовлення та оформлення меморіального комплексу.

– Велика вдячність односельчанам, які доклали сил, непошкодували часу та зробили порядок на могилі, облаштували фундамент та зварили огорожу, її пофарбували, висадили квіти та довершили загальний благоустрій. Дуже дякуємо меценатам, які склали щиру добровільну пожертву. Та всім тим, хто словом, ділом, молитвою та підтримкою долучилися щоб даний захід відбувся в нашому селі. Дякуємо організаторам та приїжджим гостям.

IMG_2273
IMG_2273

IMG_2330
IMG_2330

IMG_2345
IMG_2345

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео