Як тернопільським водіям захистити свої права?

1

Багато тернополян можуть опинитись у такій ситуації: автомобіль проданий, до прикладу, за довіреністю, а «листи щастя» про порушення та штрафи надходять саме продавцеві.

Хто буде правий і що робити у такій ситуації – читайте далі.

Є два види поведінки, якими можна керуватися власнику автомобіля, який продав авто, проте «листя щастя» приходять саме до нього:

Пасивна поведінка - після несплати штрафу протягом 30 днів постанова буде подана до виконавчої служби для примусового виконання. Поліція матиме повне право затримати автомобіль на одному із 70 постів поліції.

Відповідно до цього, водій, щоб повернути своє авто, повинен заплатити штраф у подвійному розмірі, повідомляє «Економічна правда».

Активна поведінка - це знайти користувача та проінформувати його про несплачений штраф, а також звернутись з проханням щодо оформлення автомобіля на себе, або внести відомості про належного користувача до реєстру власників транспортних засобів.

Якщо потрібно вдаватися до крайніх заходів, тоді варто звернутись до нотаріуса, щоб скасувати довіреність, а потім - до поліції про втрату номерних знаків «свого» автомобіля. За допомогою бази даних автомобіль буде знайдено.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео