Орест Сарматський

У Тернополі відкрили почесне консульство Угорщини (фоторепортаж)

Почесне консульство Угорщини відсьогодні працюватиме у Тернополі.

– Відкриття почесного консульства Угорщини в Тернополі – свідчення позитивних стосунків, що намітилися між обома нашими  державами. Хочу також подякувати пану послу за підтримку, яку він надаєте у питаннях територіальної цілісності нашої держави у зв’язку з російською агресією. І окремо дякую за підтримку родин загиблих та поранених військових з Тернопільської області. Впродовж останніх трьох років в Угорщині ми оздоровили близько 300 дітей з родин захисників України. І я сподіваюся, що така співпраця буде продовжуватися надалі, – сказав під час урочистої церемонії відкриття почесного консульства Угорщини в Тернополі голова облдержадміністрації Степан Барна.

DSCF5298 (Copy)
DSCF5298 (Copy)

У свою чергу, посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто зазначив, що почесне консульство у Тернополі є важливим інструментом українсько-угорської співпраці.

DSCF5300 (Copy)
DSCF5300 (Copy)

Він також додав, що між Угорщиною та Україною налагоджені добрі економічні відносини. Адже за показниками імпорту та експорту Угорщина у ТОП-10 найбільших торговельних партнерів України.

А почесним консулом Угорщини в Україні стала президент благодійного фонду «Подоляни» Тетяна Чубак.

DSCF5304 (Copy)
DSCF5304 (Copy)

Під час урочистостей з нагоди відкриття почесного консульства, вона повідомила, що планує створити громадську організацію, куди увійдуть угорці, які мешкають на Тернопільщині. Діятимуть проекти з допомоги студентам та дітям, підтримуватимуться різноманітні мистецькі, культурні програми, освітні країн.

DSCF5319 (Copy)
DSCF5319 (Copy)

IMG_6984 (Copy)
IMG_6984 (Copy)

IMG_6989 (Copy)
IMG_6989 (Copy)

Розташоване почесне консульство на вул. Текстильна, 28 на другому поверсі адмінкорпусу ТРЦ «Подоляни».

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео