Віра Олександрович

Кому, скільки і на що роздали гроші у Тернополі (фото, відео

Кошти із міської казни отримали всі управління і відділи міської ради. Тож ресурси на виплату зарплат медикам і освітянам будуть, як і гроші на весняне прибирання у місті.

Питання «Про внесення змін до рішення міської ради від 19.12.2018 р. за №7/31/14 «Про бюджет Тернополя (громади) на 2019 рік» розглянули і ухвалили на сесії Тернопільської міської ради 5 квітня. Нагадаємо, там відбулося чимало цікавого (читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТприм.).

Депутати2
Депутати2

Доповідала з цього питання не заступник міського голови із питань фінансів, а керівник міського управління фінансів Надія Кучер. Слухали її депутати неуважно. І навіть запитань не підготували. Частина обранців тернополян взагалі вийшла із зали. Очевидно, їм увесь перерозподіл коштів сподобався.

Основною зміною у кошторисі-2019 є збільшення доходів загального фонду міського бюджету за рахунок субвенцій на 955 тис. грн і, відповідно, на цю ж суму сталося збільшення видатків.

Відділ охорони здоров’я і медичного забезпечення із цієї суми отримає 750,2 тис. грн, каже пані Кучер. – Окрім того, ми зменшили видатки загального фонду міського бюджету за головними розпорядниками коштів на 8951,1 тис. грн. Зокрема, управління транспорту, комунікацій і зв’язку отримає 1500 тис. грн на компенсаційні виплати на пільговий проїзд електротранспортом окремим категоріям громадян

Президія
Президія

Натомість управлінню освіти і науки передадуть 3281,7 тис. грн. Причому на оплату праці – левову частку, тобто 2 618 тис. грн. Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології на організацію благоустрою населених пунктів матиме 1201 тис. грн.

Контроль за виконанням даного рішення поклали на постійну комісію міської ради із питань бюджету і фінансів (голова – Михайло Ібрагімов). Із переліком об'єктів, видатки на які у 2019 р. будуть проводити за рахунок бюджету розвитку можна ознайомитися ТУТ.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео