Олена Підгрушна: «Я ніколи не мріяла стати Олімпійським чемпіоном»

Сьогодні до Кременця на запрошення місцевого Інклюзивно-ресурсного центру приїздила українська біатлоністка, Олімпійська чемпіонка Олена Підгрушна. Зірка спорту зустрілася з місцевою молоддю та поділилася секретами власного успіху.

– Можливо, це складно уявити, проте я ніколи не мріяла стати Олімпійською чемпіонкою. Ставила перед собою невеликі цілі і йшла до них. Пам’ятаю той зимовий сонячний ранок, коли вперше подумала про участь в Олімпіаді. Це було після того, як стала чемпіонкою України. Потім, уже після здобуття Олімпійського золота, згадала цей день. Успіх у спорті, як, власне, і в будь-якій справі, це великі зусилля над собою. Часто там, де інші люди кажуть собі: «я більше не можу», спортсмени кажуть: «треба», – поділилася чемпіонка.

підгрушна1
підгрушна1

Олена Підгрушна відповіла на безліч питань маленьких кременчан. Серед них й дала рекомендації – як можна почати займатися біатлоном і де це краще робити на Тернопільщині.

– Заняття будь-яким видом спорту – це хороший старт для біатлону. Адже до 12 років заборонено брати гвинтівку і займатися цим видом спорту повноцінно. Я почала у 13 років. Зараз в Україні є не більше 300 біатлоністів, адже це досить складний спорт, – розповіла Олена Підгрушна.

підгрушна2
підгрушна2

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео