Віра Олександрович

Вічно можна дивитися на те, як роздають гроші у Тернополі (фото, відео)

Кучер

Низку важливих рішень ухвалили депутати на черговій 35-й сесії у четвер, 6 червня. Зокрема, заслухали звіт про виконання бюджету громади за І квартал 2019 року.

Доповідала з цього питання начальник міського управління фінансів Надія Кучер. За результатами роботи у І-му кварталі, місцевий бюджет, за її словами, виконали на 100,3%. Тобто при запланованих 673 млн грн, до бюджету надійшло 674,7 млн. Причому майже за усіма складовими кошторису вдалося забезпечити перевиконання плану більш як на 100%. Але цього все одно – замало, аби провести перерозподіл додатково отриманих коштів.

[embed]https://youtu.be/ZTAqHobFEzQ[/embed]
- Відбулося зменшення виконання дохідної частини бюджету на 2% - у цілому і на 4,7% - за загальним фондом, - каже вона. – Це сталося через несвоєчасне відшкодування державою акцизного податку із ввезеного і виробленого в Україні пального. Тому ми не змогли спрямувати кошти на вирішення нагальний проблем.

Із коштів, що надійшли до бюджету громади, понад 606,7 млн грн спрямували на фінансування різних галузей. Зокрема, у місті профінансували заклади освіти на 218,4 млн грн, охорони здоров’я - на 59,2 (у тому числі, витрати на хоспіс у Малашівцях), культури - на 10,9, соціального захисту - на 204,5, а на утримання галузі житлово-комунального господарства витратили 36 млн грн. Сфері фізичної культури і спорту перепало 9,2 млн грн.

Сесія1
Сесія1

Цікаво також, що передали гроші на зарплати та інші крайні потреби КП «Тернопільтеплокомуненерго». Також вдалося покрити витрати на інсулін для хворих на цукровий діабет та влаштування електронного урядування. Допомогли цього разу коштами і КП «Тернопільелектротранс».

[embed]https://youtu.be/HaRubJ6WijI[/embed]

- Ми перерозподілили кошти, які виділяли на співфінансування побудови спортивного комплексу на просп. Злуки, - пояснює Надія Кучер. - Протягом звітного періоду зміни до бюджету проводили лише раз. Відтак галузі додатково одержали 50,9 млн грн.

На капітальні видатки галузей у І-му кварталі 2019 року направили 84,1 млн грн, а на виплату зарплати та оплату за енергоносії - 195,4 і 33,5, відповідно. Це становить 32,2 і 5,5% видатків міського бюджету.

Сесія9
Сесія9

Після цього Надія Кучер доповіла «Про місцеві податки і збори Тернопільської міської територіальної громади». Цей пункт депутати ухвалили без обговорення. Нагадаємо, на засіданні відбулося чимало цікавого. Про це читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео