Дарія Шевченко

Аграрії всієї України радились на Тернопільщині (фото, відео)

У селі Настасів Тернопільського району завершився дводенний IV Міжнародний Форум аграрних інновацій «Нове зернятко – 2019». На нього зїхались аграрії зі всієї України та представники компаній-партнерів з-за кордону, аби представити свої здобутки та поділитись досвідом.

Засновник компанії «Агропродсервіс» Іван Чайківський розповів, чим форум є корисним для всіх учасників.

– Цей форум, все що ми бачимо сьогодні, потребує командної роботи. Насправді сьогодні працювала вся команда компанії «Агропродсервіс», аби тут всі могли подивитись на ті технології, на те, що ми можемо представити, а найосновніше – це на поля, - зауважує Іван Чайківський. – Наше сьогодні завдання – створити такі умови, щоб це все виробництво перекочували тут. Хай ця техніка виробляється тут, на наших заводах, на наших потужностях. Хай воно розвивається тут.

Генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Андрій Баран наголосив, яку вигоду отримують учасники та відвідувачі форуму.

– Значення просте – значення об’єднувати однодумців, об’єднувати людей, які хочуть розвивати економіку, хочуть працювати на українській землі і створювати можливості їм спілкуватися, можливості бачити наш розвиток і на нашому прикладі дивитися і заряджатися, як сьогодні Іван Адамович сказав, і з тим зарядом їхати до себе додому і створювати щось подібне. І тоді буде в нас прекрасна Україна, – переконаний Андрій Баран.

DCIM100MEDIADJI_0064.JPG
DCIM100MEDIADJI_0064.JPG

На захід завітали чимало представників фірм, з якими компанія «Агропродсервіс» співпрацює ось уже впродовж багатьох років. Одна з таких – «Агроскоп International». Її генеральний директор Ірина Іванова зізнається, що працювати із «Агропродсервісом» – одне задоволення, оскільки  компанія завжди відкрита до нових рішень.

– Ми розуміємо, що в цьому партнерстві рушійна сила агрономії, в цьому партнерстві запорука інновацій. Ми щасливі привітати із 20-річчям партнера, який завжди відкритий до нових рішень, який готовий разом з нами здобувати новий досвід, випробовувати його на своїх полях, залучати необхідні ресурси для того, щоб підвищувати ефективність сільського господарства, – розповіла Ірина Іванова.

Генеральний директор компанії «KWS» Віталій Яніга також поділився моментами співпраці із «Агропродсервісом».

– Коли ми знаємо, що потрібно нашому клієнту, ми, застосовуючи свої наукові дослідження, пропонуємо ці рішення нашим клієнтам і якраз «Агропродсервіс» – це вдалий приклад того. Ми з ними співпрацюємо давно , ми з ними постійно розвиваємося. Сьогодні наші продукти домінують в посівах цукрового буряку, наші продукти представлені в посівах кукурудзи, а також решта культур. Майже все портфоліо, яке на сьогодні має «KWS» в Україні, воно представлене на посівах «Агропродсервісу» і, звичайно, нам приємно працювати з ними.

DCIM100MEDIADJI_0060.JPG
DCIM100MEDIADJI_0060.JPG

Багато аграріїв приїхали на форум вперше. Вони розповіли з чим завітали та що очікують від заходу.

Ми компанія-виробник. Насамперед, це такі культури, як соняшник, кукурудза, ріпак, цукрова кукурудза, спельта, жито. Ми перший раз представлені на цьому форумі. Дуже задоволені. Плануємо наступного року також брати участь. Дуже нам подобається така організація, дякуємо за запрошення, обмінюємся досвідом, спілкуємося, ділиться враженнями Катерина.

DCIM100MEDIADJI_0056.JPG
DCIM100MEDIADJI_0056.JPG

– Компанія «АгроДинаміка» пропонує своїм клієнтам засоби захисту рослин, стимулятори росту, антидот для зняття гербіцидного стресу. Сьогодні на форумі ми представляємо свою основну лінійку продуктів. Це мікродобрива, гумати, амінокислоти. На цьому форумі ми вперше, – розповідає Сергій Лосєв.

Впродовж двох днів на форум завітало понад 4000 учасників.

Нагадаємо, у перший день захід відвідали понад 1000 учасників.

Фото, відео Петра Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео