Віра Олександрович

У Тернополі нарешті розібралися із правилами, собаками, гуртожитками і метрополітеном (фото, відео)

Дроздовськй
Правила благоустрою Тернопільської міської територіальної громади (МТГ) затвердили депутати на сесії 24 липня. Доповідав із цього питання заступник начальника управління-начальник відділу інженерно-транспортної інфраструктури Андрій Дроздовський. Про те, що також відбувалося під час засідання, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ. [embed]https://youtu.be/jYublwL-2Z0[/embed] Власне, суть питання була в тому, що колишні Правила благоустрою тепер будуть розповсюджуватися на всі населені пункти, що ввійшли або ще ввійдуть до громади. Окрім того, новий документ був потрібен через зміни на державному рівні.

- Нові правила благоустрою ми розробили через те, що у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства прийняли Наказ, в якому зазначені типові правила благоустрою території населеного пункту, - пояснює Андрій Дроздовський. – Такі ж типові правила будуть прийняті по всій Україні.

Помилка
Помилка

Нагадаємо, коли цей документ оприлюднили на сайті міської ради, у соціальних мережах почалося бурхливе обговорення. По-перше, тернополяни помітили, що у місті будуть «правила із утримання станцій метрополітену», хоча у місті метро немає. По-друге, дехто зауважив, що у пропонованому документі є багато «хитрих» пунктів, за якими міськрада багато відповідальності перекладає із себе на громадян і суб'єктів господарювання. Мовляв, у такий спосіб готують юридичне підґрунтя штрафувати будь-кого.

Сесія
Сесія

- Ми брали за основу типові правила благоустрою, тому там і опинилися пункти, що викликали критику, - пояснює Андрій Дроздовський. – Але ми вже редакційну правку здійснили. В оновленому варіанті нема нічого про станції метрополітену.

Нові правила розроблені у відповідності до потреб та проблем Тернопільської міської територіальної громади та з урахуванням пропозицій, наданих мешканцями. Документ пройшов усю регуляторну політику, проте він не є кінцевим, адже правила благоустрою можуть змінюватися в залежності від потреб громади».

Сесія2
Сесія2

Окрім того, на сесії ухвалили рішення «Про затвердження Правил утримання домашніх і безпритульних тварин (собак та котів) на території Тернопільської МТГ». Прийняли його 36-ма голосами «за». Причому обговорювати депутати вже нічого не хотіли. Мовляв, і так усе зрозуміло. Єдине, що додав міський голова Сергій Надал, стосувалося пояснення того, чому ці правила винесли із загальних Правил благоустрою. [embed]https://youtu.be/7sKY-BAu_KA[/embed] Андрій Дроздовський також доповідав із питання «Про надання згоди на прийняття гуртожитків до комунальної власності Тернопільської міської територіальної громади». Зауважень у депутатів також не було. Вони дали 30 «за». Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео