Віра Олександрович

У п’ятницю в Тернополі може бути дуже неспокійно (фото)

Вирішити понад сотню питань планують міські депутати у Тернополі цієї п’ятниці, 6 вересня.

Розпорядження міського голови №214 від 27.08.2019 р. «Про скликання 38-ї сесії міської ради» можна прочитати на офіційному сайті. Там йдеться, що зібратися політики мають традиційно о 9:00 в залі засідань, що на вул. Листопадовій.

Сесія2
Сесія2

Із орієнтовним порядком денним першої осінньої сесії можна ознайомитися ТУТ.

Зокрема, запропонують раді розглянути цілу низку господарських питань: - Про внесення змін до рішення міської ради від 19.12.2018 р. за №7/31/14 «Про бюджет Тернополя (громади) на 2019 рік»; - Про затвердження договору про грант ESC/E5P 7/18 між Північною екологічною фінансовою корпорацією і Тернопільською міською радою від 21.12.2018 р.; - Про продовження терміну дії  договору безоплатного користування майном тощо.

Сесія7
Сесія7

У переліку найцікавіших пунктів: - Про надання згоди на прийняття квартир до комунальної власності Тернопільської міської територіальної громади; - Про внесення змін до Статуту комунального підприємства «Тернопіль Інтеравіа».

І це, напевно, й усе. Бо традиційно у переліку багато «земельних» пунктів. Їхнє число перевалює за 100: про вилучення і надання ділянок, про надання дозволів на розроблення проектів відведення землі, про затвердження проектів відведення ділянок тощо. Причому у багатьох випадках депутатам уже доведеться вирішувати долю жителів сіл Зборівського району, що ввійшли до Тернопільської громади.

Перед_мерією
Перед_мерією

До речі, у порядку денному може опинитися ще не один десяток питань. Їх, вірогідно, внесуть із голосу. Останнім часом так на кожному засіданні на розгляд потрапляють від 20 до 50 зовсім нових пунктів.

Окрім того, вперше за останній час під будівлею мерії у п’ятницю може бути дуже неспокійно. Адже у місті набирають оберти як мінімум два потужних протестних рухи. По-перше, мешканці бульвару Просвіти, що на «Дружбі», почали боротьбу проти котельні на торфі, що працює по сусідству. По-друге, акцію протесту можуть влаштувати тернополяни, які «воюють» проти забудови зеленої зони (60 сотих) біля магазину «Прогрес».

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео