Чи знають тернополяни про користь українських суперфудів?

фуд

Сьогодні поговоримо про продукти, які містять в собі багато корисних речовин і декілька разів на тиждень потрапляють на ваш стіл – українські суперфуди.

Тож продовжуючи тему попередньої публікації, варто зауважити, що в Україні їх росте чимало,  але вони не такі розрекламовані. Навіть ці ж ягоди шипшини, з яких запарюють чай, за своїми властивостями нічим не поступаються ягодам Годжі. У складі українських ягід міститься дуже багато вітаміну С, а також В1, В2, К, Р, Е. Окрім того калій, марганець, фосфор, кальцій, магній і залізо. Шипшина покращує обмін речовин, зміцнює імунітет та виводить з нашого організму важкі метали, шлаки і токсини.

Насіння льону - альтернатива насінню Чіа з великою кількість легкозасвоюваного рослинного білка, клітковини і кальцію. В насінні льону також багато жирних олій і кислот (корисних Омега-3), вітаміну А і ферментів. Слизова оболонка розмоклого насіння сприяє нормалізації роботи кишкового тракту, виведенню шлаків і зниження рівня цукру в крові. Для того, аби льон краще засвоювався, його варто перемолоти чи подрібнити.

Чорна смородина - це ті ж ягоди Асаі. Смородина допомагає при авітамінозі, гастриті та підвищує імунітет. Регулярний прийом ягід здатний поліпшити пам’ять.

До українських суперфудів також можна додати обліпиху, журавлину, гречку, буряк, горіхи, зелень та усі чорні ягоди. Також дуже корисні насіння гарбуза та кавуна.

До прикладу, буряк - чудовий антиоксидант та джерело вітаміну С. Також нормалізує травлення та очищує кров. Вміст корисних речовин у гречці в рази більший, аніж в інших популярних крупах. У ньому багато заліза, йоду, фосфору, вітамінів групи В, РР.

Кавунове насіння містить багато амінокислот, моно- і поліненасичених жирних кислоти, вітамінів групи В і РР, а також магній, залізо, цинк, селен. Тому це насіння має протизапальні властивості, дозволяє підтримувати роботу нервової системи, впливати на енергетичний та білковий обмін.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео