У Чорткові вже є інспектор з праці: підприємцям слід хутчіш оформляти працівників

pidpriemstva-rivnenshchini-yaki-zaborhuvali-svoim-20190118_4958 (1)

У Чортківській міській раді нещодавно з’явився інспектор з праці. Він здійснюватиме контроль лише за трьома пріоритетними напрямами – з питань своєчасної та у повному обсязі оплати праці, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці, та належного оформлення трудових відносин.

Перш ніж проводити подібні перевірки, інспектор праці інформуватиме фізичних осіб-підприємців, що використання незадекларованої праці – це грубе порушення трудового законодавства.

Окрім того, проводитиме інформаційно-роз’яснювальну роботу на підтримку легалізації праці у різних обʼєктах торгівлі та сферах послуг міста. Інспектор праці спілкуватиметься з громадянами та закликатиме їх відповідально ставитися до свого майбутнього, адже отримуючи заробітну плату «в конверті», працівники втрачають не тільки соціальні гарантії сьогодні, а й позбавляють себе гідної пенсії в майбутньому.

Зауважимо, що така посада у штатному розписі виконавчого апарату передбачена постановою Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2017 року № 295 «Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

За інф. ЧМР

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео