Настя Меркушина у першій для себе суперспринтерській гонці виборола «срібло»

orig_401328

Сьогодні, 12 грудня, жіночою суперспринтерською гонкою стартував другий етап Кубка IBU. Як уже зазначалося, головний тренер жіночої збірної провів рокіровку тернопільськими біатлоністками.

А саме: на етапи Кубка світу повернулася капітан жіночої збірної Олена Підгрушна, а замість неї на IBU поїхала Настя Меркушина.

На замітку: суперспринт - вид біатлонної гонки, яка складається з двох самостійних стартів, що проводяться за один день: «Суперспринт — кваліфікація» та «Суперспринт — фінал». Це один з наймолодших видів біатлонних змагань. На міжнародних змаганнях суперспринт дебютував на етапі Кубку IBU 14 березня 2018 року.

«Лежку» суперспринту кваліфікації тернополянка відпрацювала на відмінно. «Стійку» закрила теж чисто

На фініші суперспринтерської кваліфікації Меркушина посіла першу сходинку з гандикапом в 1,8 секунди.

Суперспринт фінал налічує аж чотири вогневих рубежі. Гонка розпочалася «лежкою». Її тернополянка відпрацювала з однією хибою. Другу стрільбу біатлоністка завершила чисто, відстаючи від лідера на 4,7 секунди.

«Стійка» обійшлася без завалів - лише одна хиба. Однак навіть промах не завадив Меркушиній вийти лідеркою із гандикапом в 4,9 секунди. Останній вогневий рубіж тернополянка закрила ще з однією хибою.

На фініш Настя Меркушина прийшла другою з відставанням в 1,7с.

Завтра, 13 грудня, розпочинається другий етап Кубка світу.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео