В останній гонці чемпіонату світу Олена Підгрушна через дві хвилини штрафу аж 24-а. Тернополянка прокоментувала ситуацію

Bia_19.12.2019_02

Останній день чемпіонату світу з біатлону розпочався жіночим мас-стартом. В тридцятку найкращих серед українок потрапила лише тернополянка Олена Підгрушна.

Бронзова призерка чемпіонату світу 2020 стартувала під 22-м номером. На першому колі біатлоністка трималася в щільному пелетоні.

«Лежку» тернополянка закрила чисто, вийшовши 15-ю з відставанням у 9,1 с. Ходом Підгрушна програла кілька позицій та майже десять секунд.

Друга стрільба обійшлася без промахів. Як результат - 11-а сходинка +30,2 с відставання. На колі тернополянка знову «пасе задніх», втрачаючи за секундами та позиціями.

«Стійку» Олена закрила з одним колом штрафу. Це відкинуло спортсменку на 14-у сходинку +1:16,4 хв.

Останній вогневий рубіж тернополянка пройшла з одним промахом.

Фінішувала Олена Підгрушна 12-ю, однак через дві хвилини штрафу її відкинули на 24-у позицію +3:27,5 хв.

- У мене злетіли окуляри, загубила палку. Лише коли позбирала інвентар згадала, що забула пробігти останнє коло штрафу... За весь час, що я змагаюся, це у мене вперше. Але я задоволена вчорашньою гонкою. Надіюся, до кінця сезону 2019/2020 ще покажу клас. Дякую всім вболівальникам, мені, як і всій команді, приємна ваша підтримка, - розповіла капітан жіночої збірної.

Попереду чоловічий мас-старт.

Нагадаю, в одиничному суперміксті через нечесну гру колег тернополяни стали лише десятими. В індивідуальній гонці Меркушина посіла 11-у сходинку, ставши найкращою з українок. Вчора жіноча збірна України посіла третю сходинку в естафеті на чемпіонаті світі. А от чоловіча - на 12-й позиції. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео